eldiario.es

Menú

Trias puja el to sobiranista a propòsit de Wert: “la dependència amb l’Estat ens impedeix avançar”

El candidat de CiU a la reelecció ha demanat als seus adversaris que es clarifiquin en l’eix nacional aprofitant la sortida de to de Wert, “qui actua com un hooligang

Trias nega cap pacte encobert amb PSC i ERC, i torna a acusar a Colau i la PAH de no admetre les ajudes que ha impulsat com alcalde en la “lluita conjunta” contra els desnonaments

CiU celebra un acte electoral sobre Serveis Socials i recorda que fa quatre anys hi havia 5.000 persones en llista d’espera “gràcies a la gestió d’ICV”, que ocupava aquesta cartera

- PUBLICIDAD -
Trias, després de l'acte a La Sedeta de Gràcia, atèn els mitjans de comunicació / JORDI MOLINA

Trias, després de l'acte a La Sedeta de Gràcia, atèn els mitjans de comunicació / JORDI MOLINA

La comparació del català amb la imposició franquista del castellà que va fer el ministre de Cultura i Educació, Juan Ignacio Wert, ha encès la campanya. Fins i tot la del candidat de CiU a Barcelona, Xavier Trias, que fins ara havia evitat que la seva cursa cap a la reelecció derivés, en excés, en l’àmbit sobiranista. Trias ha ressaltat que “la dependència” que Catalunya té amb l'Estat li “dificulta terriblement avançar”.

D’aquesta manera, Trias ha lamentat les declaracions del ministre del PP, a qui ha comparat amb els hooligans, i s’ha dirigit al president del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, perquè el destitueixi. L'alcaldable convergent ha aprofitat les afirmacions del ministre –“intolerables i amb finalitats electorals", per demanar als seus adversaris que pugnen per l’alcaldia que es clarifiquin en el rumb nacional.

“Jo sóc l’alcalde de Barcelona, que és la capital de Catalunya i de la catalanitat, jo estic al costat del país”, ha reivindicat, posant en dubte que Barcelona en Comú i el PSC “puguin dir el mateix”. “Em sembla molt bé que una formació no sigui independentista, però aleshores que digui què és, què proposa”, ha reblat Trias, que s’ha saltat la moderació amb què, fins avui, s’havia referit a la qüestió nacional.

En al·lusió a Ada Colau, que ahir va insinuar que hi havia un pacte encobert entre CiU, PSC i ERC, per fer alcalde a Trias, l’alcaldable ho ha desmentit. “Això no té cap sentit, tot el contrari, tothom es vol desmarcar de mi, perquè sóc la força a batre”. No ha estat l’única al·lusió a Barcelona en Comú i a tot el que representa. L’alcalde ha tornat a insistir en què no se li reconegui el seu compromís amb la PAH. “Quan ajudo el Tercer Sector em diuen que privatitzo i quan els ajudo a ells no”.

En el parlament inicial, la responsable dels Serveis Socials del consistori Barcelona, la regidora Maite Fandos, ha volgut recordar que fa quatre anys va arribar hi havia una llista d’espera de 5.000 perones. “I aquesta, per cert, era una àrea en mans d’ICV”, ha remarcat. “Ara l’hem reduït a 0”, ha reivindicat la també regidora de Gràcia, el districte que avui centra la campanya Trias, i on es troba situat el centre cívic la Sedeta.

En matèria de propostes, Trias ha dibuixat el seu model d’atenció a les persones, que no passa “per estar tot el dia ajudant als que més ho necessiten”, sinó per evitar “que calguin aquestes ajudes”. L’alcaldable de CiU ha admès que en èpoques de bonança “ens vam posar en un bon embolic” en matèria d’habitatge i ha demanat un gran pacte a la resta de formacions: “Hem de ser capaços de fer habitatges de lloguer amb preu assequible”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha