Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Mas alerta que la llei Wert provocarà una nova desconnexió emocional amb Espanya

Mas adverteix que la llei Wert provocarà una nova desconnexió emocional amb Espanya

EFE

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit avui que la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i altres “agressions” promogudes, al seu parer, pel Govern, estan generant entre els catalans una “ certa desconnexió emocional ”amb Espanya. En un acte a Folgueroles (Barcelona) amb motiu de la festa Jacint Verdaguer 2013, que commemora el naixement del poeta, Mas ha afirmat que el projecte de reforma de Wert persegueix “espanyolitzar als nens a les aules de les escoles catalanes”.

El president del Govern ha dit que a Catalunya, tant entre els que parlen català com castellà, “hi ha una unitat molt gran” per defensar el que consideren bàsic i fonamental. “Que no s'equivoquin, la llengua catalana és patrimoni de tots i cadascun dels catalans i de les catalanes, de 7,5 milions de persones, i tots la defensarem, els que portem cognoms catalans i els que porten cognoms que no són de Catalunya”, ha remarcat.

El president de la Generalitat ha defensat el procés pel dret a decidir de Catalunya i ho ha fet citant l'activista Martin Luther King a l'assegurar que “si no dobleguem l'esquena, no podran pujar sobre nostre”. En aquest sentit, ha insistit que “el poble de Catalunya no doblarà l'esquena, farà front a les dificultats, les superarà, aconseguirà els seus reptes i d'aquesta manera no se li podran pujar a sobre”.

Parafrasejant en aquest cas a Salvador Espriu, el president català ha afirmat que “els homes i les dones no poden ser si no són lliures” i ha afegit: “tota aquella gent que a Catalunya té aquesta ànsia i aquest anhel de llibertat ha d'ajuntar-se i fer pinya, perquè entre tots sapiguem defensar els nostres drets fonamentals i la llibertat del conjunt del poble”.

Mas ha lamentat que, tot i que hauria de prendre nota d'aquesta “desconnexió emocional”, el Govern espanyol “no vol escoltar molt sovint el clam que hi ha a Catalunya que passa també perque ens deixin decidir lliurement el nostre futur”.

Artur Mas va anunciar ahir que convocarà la setmana que ve una cimera en defensa de la immersió lingüística, a la qual ja han confirmat que assistiran ERC, que crida a desobeir la nova llei d'educació, així com PSC i ICV, que volen que a la reunió es doni suport a l'escola pública.

Mas va dir que la setmana que ve convocarà partits i al món educatiu a aquesta cimera, després que el Govern aprovés el projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que obliga la Generalitat a pagar un col·legi privat als alumnes que vulguin estudiar en castellà i no tinguin aquesta possibilitat en els centres públics i els concertats.

Etiquetas
stats