Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas assegura que no està disposat a fer “el que sigui” per ser president

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas

EFE

Barcelona —

El candidat a presidir la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts que no està disposat ha fer “el que sigui” per ser president de nou i que hi ha línies que no està “disposat a passar”, encara que ha garantit que no li “tremolarà el pols” en implementar el mandat democràtic del 27 de setembre.

En la segona jornada del debat d'investidura al Parlament, Mas ha replicat així les crítiques del líder del PSC, Miquel Iceta, que li ha retret que estigui “disposat al que sigui per ser president”, però li ha advertit que “el seu moment polític ha passat” i per això els socialistes s'oposen a la seva investidura.

El líder de CDC ha admès que li “fan mal personalment” les paraules d'Iceta: “No estic disposat a fer el que sigui per ser president, de cap manera”, ha reblat. El candidat a la presidència ha puntualitzat que hi ha línies que no traspassarà però ha garantit que arribarà “tan lluny com calgui” per “establir el mandat de les urnes el 27S”. “No em tremolaran les cames ni em fallarà el pols en la part que em toqui a mi”, ha advertit.

Mas ha aclarit que no va dir ahir que sense investidura s'acabava el procés sobiranista, sinó que quedava “encallat” per un temps, cosa que és “la pura evidència” perquè, ha dit, si no hi ha investidura avui el govern seguirà en funcions mentre el Parlament sí que està constituït. En tot cas, el líder de CDC ha demanat a Iceta que no “personalitzi” tant la qüestió perquè “el problema no és Mas 'sí' o Mas 'no'”, sinó, ha remarcat, com es dóna una resposta parlamentària i s'administra la voluntat expressada a les urnes a favor de la secessió.

Ha recalcat que la resolució independentista no és “el preu de la investidura” i això es comprovarà avui mateix, donant així per fet el vot en contra de CUP a menys que el grup antisistema faci una “reflexió d'última hora”. “Però em temo que no”, ha ironitzat. Mas ha qualificat de “patètic” que es parli de Catalunya amb tothom menys amb els “representants de les institucions catalanes”, quan, ha recalcat, la resolució sobiranista “defensa el diàleg” amb l'Estat.

No obstant això, ha denunciat que el Govern central no es vol seure a la taula de la negociació i mostra una “intolerància gegantina” del Govern central. I també ha dubtat que, després de les generals del 20 de desembre, pugui haver-hi un partit estatal amb un “pes determinant” per proposar un referèndum a Catalunya.

El candidat a revalidar la presidència de la Generalitat ha manifestat també desconfiança davant les terceres vies: “Quan t'enfonsen tantes vegades perds la confiança, ho dic amb pena perquè ho hem intentat tot”. Mas ha augurat que l'independentisme potser superarà el 50% els pròxims 18 mesos “a poc que es facin les coses com intuïm que es fan a Madrid”, ha dit en al·lusió a la resposta que ofereix PP i PSOE a la resolució independentista.

Etiquetas
stats