eldiario.es

Menú

La diputada Marina Geli abandona el PSC

L'exconsellera ha confirmat que deixarà la seva actual formació per centrar-se en la construcció d'un nou partit sorgit de la confluència entre Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana

- PUBLICIDAD -
La diputada Marina Geli, una de las voces críticas con la actual dirección del PSC.

La diputada Marina Geli ha estat una de les veus crítiques amb la direcció del PSC. /ENRIC CATALÀ

La diputada del PSC Marina Geli deixarà el seu actual partit per centrar-se en la creació d'una nova formació a l'espai de l'esquerra sobiranista, que prentende atraure els crítics socialistes. Geli ha confirmat que ja ha comunicat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, la seva intenció d'anar-se'n en els propers mesos. De moment, la diputada no s'ha plantejat deixar el seu escó al Parlament, a l'espera que s'aclareixi si hi haurà avançament electoral o no.

El nou partit naixerà de la confluència entre Moviment Catalunya, corrent crític del PSC, i Nova Esquerra Catalana, la formació liderada per Ernest Maragall que en les últimes eleccions europees va concórrer amb ERC. Moviment Catalunya, favorable al dret a decidir i que integra dirigents com l'exconsellera Marina Geli, la diputada Montserrat Tura o l'exconseller Antoni Castells, venia aglutinant a diversos càrrecs crítics amb la direcció de Navarro i Iceta, amb la intenció de formar una candidatura per a les eleccions municipals.

La sortida de Geli torna a obrir la crisi entre la direcció del partit i els sectors favorables al dret a decidir que encara romanen al PSC, una guerra que semblava tancada amb l'arribada d'Iceta a la primera secretaria. Si l'anunci de la nova formació convenç els últims sectors crítics, podria comportar l'escissió definitiva de l'ala sobiranista. A l'agost Nova Esquerra Catalana ja es va reunir amb l'altre corrent crític, Avancem, liderada per l'exdiputat socialista Joan Ignasi Elena, per posar els fonaments d'una fusió a la qual també van convidar a Moviment Catalunya.

Geli no vol anar-se'n donant un cop de porta. Al contrari, pretén abandonar la formació de manera ordenada al llarg dels propers mesos. Els impulsors del nou partit catalanista no volen un enfrontament obert amb el PSC, per ser una de les formacions a les que miren com a possibles socis per teixir aliances electorals en el futur. ICV també ha tingut contactes amb els crítics de cara a un pacte electoral per a les eleccions locals en alguns municipis catalans. Fins ara ha estat Esquerra qui millor ha aprofitat la diàspora del socialista, acudint amb NECat a les europees.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha