Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un empresari implica per primera vegada Artur Mas en el cas del 3%

Mas saluda Gordó a l'entrada de l'acte que el partit ha celebrat al Centre Tradicionàrius

elDiario.es Catalunya

Un empresari, actualment testimoni protegit, ha implicat per primera vegada a Artur Mas, en el cas del 3%, una trama de suposades comissions a canvi d'adjudicacions d'obres públiques.

El testimoni ha declarat davant els jutges i fiscals que porten el cas que es va entrevistar amb Artur Mas abans que aquest fos president de la Generalitat. Va dir també que Mas li va derivar a qui llavors era considerat la mà dreta, Germà Gordó, perquè fes donacions, cosa que l'empresari va interpretar que era a canvi d'accedir a obres públiques.

Fonts judicials ha confirmat a TV3 la declaració de l'esmentat empresari davant els fiscals i jutges encarregats del cas. Ho va fer mantenint la seva identitat en secret. En aquest sentit, les fonts citades lamenten que la declaració s'hagi filtrat.

Del que ha transcendit, el donant s'hauria reunit amb Artur Mas abans que aquest assumís la presidència de la Generalitat, cosa que situa la trobada en dates anteriors a 2010. La reunió s'hauria realitzat al despatx de Mas a la seu de CDC. A la trobada hauria assistit també Germà Gordó, conseller de Justícia en aquell temps i considerat mà dreta de Mas i també gerent de CDC. En la declaració, l'empresari hauria afirmat que el context de la conversa era de donacions a canvi d'adjudicació d'obra pública. En aquest sentit, el testimoni va afirmar que Mas li hauria dit que del tema parlés amb Gordó.

El contractista hauria confessat sentir-extorsionat per Godó, que li hauria recriminat que no feia prou aportacions.

Mas evita respondre directament

Just unes hores després de conèixer l'existència del testimoni, Mas participava en un acte del PDeCAT al centre Tradicionàrius del barri barceloní de Gràcia davant membres del grup municipal a l'Ajuntament.

L'expresident de la Generalitat, que coneixia les informacions que el vinculaven al cas del 3%, no ha volgut parlar directament de l'assumpte. Ha donat una resposta el·líptica afirmant que el PDeCAT s'ha convertit en incòmode perquè sense aquest partit no hi haurà estat català. Referint-se als afiliats i nous dirigents de la formació política, els ha instat a no donar motius a l'Estat perquè emprengui accions contra ells: “No els doneu cap excusa perquè qualsevol que els doneu la convertiran en una prova, i la prova en un delicte”.

Etiquetas
stats