Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau llegeix el manifest de les entitats sobiranistes en suport a Mas, Rigau i Ortega pel 9-N

Ada Colau llegeix el manifiest en suport als imputats pel 9-N / SANDRA LÁZARO

Xavier Puig i Sedano

Malgrat la pluja de la tarda, a partir de les set del vespre la Plaça de Sant Jaume s'ha anat omplint de gent per manifestar el seu suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, imputats per convocar la consulta del 9-N. “Acompanyem-los” demanava el correu que la campanya Ara és l'hora ha enviat als seus simpatitzants que han respost omplint la plaça d'estelades i crits d'independència.

Mentre s'esperava el parlament d'Ada Colau, que ha parlat com alcaldessa de Barcelona en nom del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), en una pantalla gegant s'hi projectaven fotografies de persones que s'auto-inculpaven simbòlicament a les xarxes socials i voluntaris de l'ANC repartien paperetes similars a les que es van fer servir el 9-N.

Passaven els minuts, anaven arribant els diferents polítics i personalitats vinculats al PNDD i una de les voluntàries de l'ANC explicava a un curiós: “venim a dir que nosaltres també som imputats”. Recolzar els imputats també ha portat a la plaça a en Jesús Maria i la Marga que insistien en posar de manifest que “2 milions de persones vivim sense reconèixer la legalitat de l'Estat espanyol”. De fons sonava Exodus de Bob Marley “estàs satisfet de la vida que vius?/ Sabem on anem/Sabem d'on som”.

“És una farsa, com que no poden utilitzar les armes, usen la justícia” explicava en Carles, militant de CDC, abans que el tallessin uns crits. “Fora, fora, fora, la justícia espanyola”, reclamaven els concentrats parafrasejant l'habitual càntic de les manifestacions independentistes que demana la retirada de la bandera de l'Estat espanyol. “L'únic que fan és enaltir Mas” reprenia prop seu la Maria Rosa, membre de l'ANC, abans que sortís a l'escenari la conductora de l'acte.

“Tots els intents d'exercir el dret a decidir no han sigut possibles per l'oposició del govern de l'Estat que mai ha proposat cap alternativa” iniciava el parlament Colau. L'alcaldessa que ha pujat a l'escenari recolzada per les diferents entitats presents als PNDD, ha dit que el Govern ha “judicialitzat tots aquests fets, defugint les seves responsabilitats polítiques i generant una anomalia democràtica”. Mentre a dalt de l'escenari Junqueras, Rull, Ortega o Rigol, entre d'altres, sostenien urnes com les que es van fer servir durant la consulta, Colau ha afegit que denunciaven “per antidemocràtiques les querelles a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau”.

Acabada la lectura del manifest, mentre la pluja guanyava intensitat, els manifestants, que majoritàriament superaven la quarantena, han aprofitat la presència de Colau per cridar “Barcelona a l'AMI”.

Etiquetas
stats