Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La jutgessa del cas Mercuri imputa Pere Navarro per tràfic d'influències

Pere Navarro va liderar el PSC entre el 2011 i el 2014

elDiario.es Catalunya

La jutgessa que instrueix el cas Mercuri ha citat a declarar com a investigat (imputat, segons l'antiga denominació) l'ex primer secretari del PSC, Pere Navarro, per un possible delicte de tràfic d'influències per la seva presumpta participació en les gestions de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per afavorir els interessos de l'empresari Nicola Pedrazzoli.

Navarro, que va ser el primer secretari del PSC entre els anys 2011 i 2014, declararà davant la jutgessa el proper 24 de febrer. També ho faran, en qualitat de testimonis, cinc persones més “vinculades al Grup Godó”, segons ha informat la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l'acusació popular en el cas Mercuri. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha precisat que un dels testimonis és José Antich, exdirector de La Vanguardia i actual director d'El Nacional. Tant la plataforma com el ministeri fiscal havien havia demanat la imputació de Navarro el desembre passat.

La imputació de Navarro forma part de la peça 29 del Mercuri, un macrocas que segueix el rastre de la corrupció durant el mandat de Bustos a l'Ajuntament de Sabadell. L'exalcalde va deixar la política el 2014 arran de l'escàndol dels sobresous de la Federació Catalana de Municipis.

La peça 29 del Mercuri investiga les gestions efectuades per Bustos davant els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i del PSC per aconseguir la concessió d'un nou canal de televisió a l'empresari Nicola Pedrazzoli. Pel mateix motiu va declarar com a imputat el líder del PSC a Barcelona Jaume Collboni, que va negar davant la jutge que interferís per beneficiar Pedrazzoli, fundador del Canal Català (CCTV), per obtenir una nova freqüència de televisió a suggeriment de Bustos.

En un comunicat, Navarro ha mostrat la seva “convicció” que ha actuat en tot moment dins de la legalitat, i ha mostrat “total disposició” a col·laborar amb la justícia.

Etiquetas
stats