Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La jutgessa arxiva la peça del cas Mercuri en què va imputar Jaume Collboni

Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu

Oriol Solé Altimira

La jutgessa que investiga el cas Mercuri de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Sabadell sota el mandat de Manuel Bustos (PSC) ha ordenat desimputar el socialista Jaume Collboni, segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. La magistrada, a petició de la Fiscalia, ha arxivat la peça 29 del cas Mercuri en que estava imputat Collboni per presumpte tràfic d'influències juntament amb l'exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, també exculpat.

En la seva declaració com a imputat el desembre de 2015, Collboni va negar davant la jutgessa que interferís per beneficiar l'empresari i fundador del Canal Català, Nicola Pedrazzoli, per obtenir una nova freqüència de televisió a suggeriment de Bustos, en el marc del cas Mercuri. “No tinc res a veure amb tot aquest assumpte”, va declarar. La versió de Collboni estava reforçada per l'informe dels Mossos i la declaració del propi Bustos, que l'excloïen de qualsevol implicació en el cas.

Les imputacions de regidor socialista i de l'empresari audiovisual, propietari del Canal Català, es van produir en el marc de la investigació de la peça 29 del cas Mercuri, on la jutgessa tractava d'aclarir la concessió de canals de TDT. Segons una conversa enregistrada per la policia a l'exalcalde Bustos, aquest li hauria promès a Pedrazzoli intercedir per ell perquè pogués aconseguir una llicència de televisió d'àmbit autonòmic.

En el seu escrit, la jutgessa conclou que, malgrat que els investigats van contactar entre ells telefònicament i es van interessar per l'assumpte, no s'ha acreditat que realitzessin cap tipus de “pressió” per beneficiar l'empresari televisiu a la concessió de llicències del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

La peça ara arxivada recollia la petició que va fer Bustos, en dues trucades telefòniques a Collboni, perquè aquest fes una mediació al CAC per la concessió d'una llicència de televisió que, segons Collboni, mai va arribar a realitzar .

Per la seva banda, Bustos va fer constar davant la jutgessa que Collboni mai va fer cas a les seves peticions i el mateix informe policial dels Mossos deixa clar que Collboni va fer cas omís a les peticions de l'exalcalde de Sabadell. Segons les converses gravades a Bustos que figuren en el sumari, l'exalcalde explica que “jo ja amb Collboni no parlo” i que “veig que Collboni no m'ho resol”.

Etiquetas
stats