eldiario.es

Menú

Una Fundació per defensar el periodisme independent i els valors progressistes

Catalunyaplural.cat està editat per la Fundació Periodisme Plural, un fundació creada per periodistes, intel·lectuals i professionals del món de la comunicació amb la voluntat de defensar l’exercici d’un periodisme independent i lliure. Aquest projecte vol donar veu a molts periodistes silenciats per la greu crisi que pateixen els mitjans de comunicació. I vol donar veu, també, a la societat civil que lluita per preservar les conquestes socials que la crisi està posant ara en perill.

Catalunyaplural.cat és un diari digital associat a eldiario.es, el mitjà que acull les veus espanyoles més respectuoses amb les aspiracions catalanes i que, per tant, pot constituir un pont entre les dues realitats. També, un pont sense intermediaris amb els altres pobles d’Espanya, perquè eldiario.es acull mitjans impulsats per periodistes castellans, bascos, gallecs, andalusos, valencians...

Catalunyaplural.cat vol ser un punt de trobada entre tots els sectors que treballen pel progrés del país. En la seva declaració de principis, la Fundació expressa la seva voluntat de crear “una veritable plaça pública on es trobin, dialoguin i es comuniquin totes les entitats i persones que lluiten per preservar la cohesió de la societat; l’educació i la sanitat com a pilars de l’Estat del benestar; el treball i l’habitatge com a drets fonamentals; la solidaritat com a justícia social, i la regeneració com a exigència democràtica”.

La Fundació Periodisme Plural pretén explorar noves vies que permetin preservar la independència del periodisme. La fórmula escollida és una entitat sense ànim de lucre i amb la voluntat de comptar amb la implicació dels lectors. Després de la creació de catalunyaplural.cat, la Fundació té com a objectiu posar en marxa portals especialitzats en l’àmbit de l'educació, la sanitat, la solidaritat, la cultura... i mantenir una atenció especial al món del treball, per vincular així les seves dues grans finalitats: el periodisme independent i la defensa de l’Estat del benestar. Per fer realitat tots aquets projectes, la Fundació demana la implicació dels lectors. Així es crea la figura del Mecenes de la Fundació, és a dir, una “comunitat de lectors” que, amb la suma de petites aportacions, faci possible una nova veu independent a la premsa catalana.

Els membres de la fundació són persones que, al llarg de la seva carrera professional, s’han significat pel seu compromís tant amb el periodisme com amb els valors progressistes.

El patronat està format per:

Xavier Atance, Antonio Baños, Juan José Caballero, Ignacio Escolar, Emili Ferrer José Ramón González Cabezas, José Martí Gómez, Juan León, Andreu Missé, Josep Carles Rius, José Sanclemente, Joan Subirats, Marina Subirats, Rut Vilar i Jaume Vilarrasa.

Completen la llista de fundadors:

Glòria Ayuso, Siscu Baiges, Lluís-Anton Baulenas, Edu Bayer, Jordi Borja, Cristina Carbonell, Dani Cordero, Benoit Cros, Iván de la Nuez, David Dusster, Xavier Febrés, João França, Pedro Galván, David Guerrero, Juanjo Guillén, Francesc Márquez, Núria Martínez-Vernis, Inés Martínez Ribas, Begoña Matilla, Andreu Mayayo, Jordi Mumbrú, Rudolf Ortega, Pere Ortín, Lídia Penelo, Toni Polo, Margarita Rivière, Noèlia Roman, Pau Rodríguez, Marta Rodríguez Carrero, Víctor Saura, Carmen Secanella i Jordi Subirana.

Contactar a: www.fundacioperiodismeplural.cat