eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Les escisions sobiranistes del PSC s'agrupen a Moviment d'Esquerres (MES)

El partit Nova Esquerra Catalana (NECat), liderat per l'exdirigent socialista Ernest Maragall, i la plataforma Moviment Catalunya, formada per dirigents i exdirigents crítics del PSC s'uneixen per construir un nou partit socialista, catalanista i europeista

- PUBLICIDAD -
Acte de presentació del Moviment d'Esquerres / @MESesquerres

Acte de presentació del Moviment d'Esquerres / @MESesquerres

El partit Nova Esquerra Catalana (NECat), liderat per l'exdirigent socialista Ernest Maragall, i la plataforma Moviment Catalunya, formada per dirigents i exdirigents crítics del PSC, han presentat aquest diumenge el nou partit Moviment d'Esquerres, l'acrònim del qual serà MES, per "confluir les esquerres sobiranistes".

A la presentació celebrada a Barcelona, MES ha presentat el seu manifest, que apunta com a objectius principals la construcció d'un nou partit socialista, catalanista i europeista; posar en valor el bé comú per sobre de l'"individualisme egòlatra"; defensar l'autogovern ple de Catalunya i una UE que es converteixi en garant de la pau en el món.

El coordinador d'Acció Política de NECat, Pere Almeda, ha assegurat que MES està "plenament compromès amb el procés que segueix Catalunya", i ha afegit que volen una Catalunya subjecte polític i sobirà.

El portaveu de Moviment Catalunya, Jordi Martí, ha afirmat que "s'acaba la diàspora i comença la confluència", i ha explicat que MES tornarà el catalanisme socialista a l'escena.

La presidenta de NECat, Magda Casamitjana, ha explicat que el pròxim 24 de gener es constituirà el partit i s'escollirà la nova organització.

A l'acte de presentació de MES han estat presents l'expresident de la Generalitat Pascual Maragall; els exdirigents del PSC Ernest Maragall, Montserrat Tura i Marina Geli; el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch; el diputat d'ICV al Parlament, Josep Vendrell; el líder de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena, i membres de Suma't i l'ANC, entre d'altres.

Llista unitària

Preguntada pels mitjans sobre la possible adhesió de MES a la llista unitària proposada pel president de la Generalitat, Artur Mas, Casamitjana ha dit que el partit està considerant "totes les possibilitats".

"Primer volem escoltar la proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, i després reunir-nos amb ICV, les CUP i més gent per decidir el nostre posicionament", ha explicat la presidenta de NECat.

Eleccions municipals

Martí ha afirmat que MES pot ser "una peça clau en les pròximes eleccions municipals", i ha afirmat que el partit ja està present en més de 200 localitats catalanes.

"Volem aconseguir que una major part dels ajuntaments tingui un govern d'esquerres a partir del mes de maig", ha dit Martí.

Ha estès la mà a l'organització Avancem, liderada per l'exdiputat del PSC al Parlament Joan Ignasi Elena per unir-se a MES, i ha considerat que la seva unió "pot representar molta gent de la vida política que ha perdut el seu lloc en aquests temps tortuosos de la vida política".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha