Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les Corts aprovaran el decret de plurilingüisme divendres amb l’oposició del PP i de Ciutadans

Un moment de la Junta de Síndics en les Corts Valencianes

Laura Martínez

El nou decret de plurilingüisme per als alumnes d’Infantil s’aprovarà aquest divendres. Una setmana després que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, anunciara aquesta nova normal, les Corts convalidaran amb els vots favorables del PSPV, Compromís i Podem les mesures urgents de la Conselleria per a l’inici de curs.

El text íntegre del decret s’ha publicat aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), encara que divendres ja se’n van avançar els aspectes substancials en roda de premsa. En el decret es poden consultar els nivells corresponents a cada centre, que es basen en el que va decidir el consell escolar al seu dia. “El decret llei permet donar normalitat a l’inici de curs”, ha assenyalat el conseller.

El Partit Popular i Ciutadans han anunciat que votaran en contra del decret i que, a més, prendran mesures legals. D’una banda, des de la formació taronja, tant la seua portaveu, Mari Carmen Sánchez, com la diputada per Alacant, Marta Martín, han anunciat que acudiran al Defensor del Poble per demanar que es pronuncie sobre el decret. La representant de C’s en el Congrés considera que el “decretàs” del conseller “elimina la possibilitat de defensa davant dels tribunals”, excepte la petició d’un recurs d’empara al Constitucional. Per això, considera que comporta “un ús polític d’un instrument jurídic” i, a la pràctica, “una eliminació de la separació de poders”.

D’altra banda, des del PP asseguren que estudiaran la nova norma i “totes les vies legals”, fet que inclou demanar al Govern que porte el decret al Constitucional, ja que el decret llei només és impugnable per aquesta via o per la suma de 50 diputats o senadors en contra. La líder popular, Isabel Bonig, considera la mesura del Consell un “atemptat contra la llibertat” i que les declaracions de Marzà en què demana no impugnar el decret “recorden més altres règims que una democràcia”.

Els partits que donen suport al Govern valencià demanen a la líder popular i a la de Ciutadans que deixen de “sembrar el caos” i no convertisquen la derogació de l’anterior decret per part del Tribunal Superior de Justícia en l’apocalipsi.

Etiquetas
stats