Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat donarà ajudes a famílies sense recursos per a pagar el lloguer

La consellera d’Habitatge, María José Salvador.

Carlos Navarro Castelló

Les famílies que visquen en pisos llogats i que estiguen en risc de desnonament per no poder fer front al pagament de les mensualitats podran acollir-se a una nova ajuda aprovada per la Generalitat Valenciana.

La consellera d’Habitatge, María José Salvador (PSPV), ha anunciat aquest dimecres, juntament amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i províncies, Rubén Alfaro (PSPV), que el seu departament ha aprovat una partida de 2,2 milions d’euros destinada a aquesta finalitat.

Segons ha explicat Salvador, les aportacions podran arribar a 100 euros per mes durant un període màxim d’un any i hi podran optar les famílies amb ingressos inferiors a 11.100 euros o a 14.900 euros en el cas de les llars amb algun membre amb discapacitat o en situació de dependència.

Per a optar a aquestes ajudes, els interessats s’hauran de dirigir als serveis socials de l’ajuntament de la seua localitat, que seran els encarregats de tramitar-les i valorar els casos.

Salvador ha explicat que calculen que aquestes aportacions arribaran a unes 2.000-2.500 unitats familiars i que l’objectiu és evitar que desnonen aquestes persones per no poder pagar les quotes.

Evitar talls de llum, de gas i d’aigua

La consellera ha recordat que també s’ha aprovat fa poc ajudes d’emergència per un import de 3,7 milions d’euros destinades a evitar talls de subministraments, com ara de llum, de gas o d’aigua, a persones en risc d’exclusió. Aquestes aportacions també s’han de sol·licitar a través dels ajuntaments.

Etiquetas
stats