Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El PP pretén deixar sense pressupost la Conselleria de Transparència

Isabel Bonig en un acte amb Mariano Rajoy.

Adolf Beltran

Una esmena de supressió presentada per Isabel Bonig, com a portaveu del PP en les Corts Valencianes, al Projecte de Pressupostos de la Generalitat per al 2016 proposa eliminar una secció completa, la número 22, que correspon a “transparència, responsabilitat social, participació i cooperació”. Es tracta de gairebé totes les competències de la nova Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que dirigeix Manuel Alcaraz.

“Els dirigents del PP es neguen a admetre que l’etapa negra viscuda durant els seus governs és història i que ara la Generalitat es creu el principi de transparència”, ha assenyalat aquest dilluns la diputada de Compromís Marian Campello. Segons Compromís, un dels dos socis del Consell que presideix el socialista Ximo Puig, el PP protagonitza un intent “a la desesperada” per a “silenciar més enganyifes que encara podrien estar amagades i descobrir-se”.

L’esmena deixaria sense pressupost les oficines del Prop, les polítiques de cooperació o l’aplicació de la Llei de transparència, que el mateix PP va aprovar en l’últim moment de la legislatura passada. Segons la diputada de Compromís, amb aquesta esmena “el PP es lleva la careta i demostra què és”. Marian Campello afig que aquesta actitud dels populars té “un rerefons ideològic clar: ells han viscut molt a gust instal·lats en l’opacitat durant 20 anys i ara els molesta que s’aposte per posar llum i taquígrafs a tota l’activitat de la Generalitat”.

Etiquetas
stats