Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puerto Mediterráneo modificarà el seu projecte perquè es torne a tramitar

Imatge virtual de Puerto Mediterráneo

Carlos Navarro Castelló

València —

La promotora Intu Eurofound, lluny de renunciar al projecte de Puerto Mediterráneo arran de la negativa del Consell a aprovar-lo basant-se en la memòria ambiental desfavorable, ha recollit el guant llançat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha anunciat que el modificarà i tornarà a presentar-lo perquè es tramite.

I és que, el Molt Honorable, arran de les crítiques rebudes pels empresaris valencians en una trobada amb la plana major de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), va deixar la porta oberta a tornar a tramitar el projecte sempre que es resolgueren les deficiències detectades.

Posteriorment, la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, va comentar que una vegada acabada la via de l’actuació territorial estratègica (ATE) per a tramitar-lo, el projecte es podria tornar a estudiar “per la via d’un pla parcial”, o acollint-se als “nous programes que es desplegaran amb la reforma de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (Lotup) que es tramitarà aquest trimestre i que substituiran les ATE”.

Ara, des de la companyia han assegurat que en un termini aproximat d’un mes podrien tornar a presentar un projecte millorat per a iniciar-ne de nou la tramitació a través d’alguna de les vies proposades des del Consell.

Per fer-ho, demanaran una reunió amb el president Puig i la vicepresidenta, Mónica Oltra. La tramitació del projecte no començaria des de zero, ja que des de l’entitat insisteixen en la validesa dels 46 informes favorables obtinguts, els quals ja no caldria sol·licitar i elaborar.

Així, les modificacions se centraran a resoldre els principals esculls que posa en relleu la memòria d’impacte ambiental, entre aquests, l’informe negatiu de carreteres de Foment sobre els accessos, la reducció de les zones de protecció de la CV-35 i de la CV-31 i la canalització del barranc d’En Dolça.

El projecte preveu una inversió de 860 milions d’euros en uns terrenys de Paterna i la creació de 6.000 llocs de treball.

Etiquetas
stats