eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Com t’ajuda el fisioterapeuta quan ja ha passat la carrera?

Bon dia, corredors! Per fi ha arribat el moment de participar en la carrera i ja heu corregut. Espere que sense cap contratemps, i sobretot que n’hàgeu gaudit amb bona salut.

I ara que ja hi hem participat, què fem? En aquest apunt us expliquem una mica com heu d’acudir al fisioterapeuta després d’haver-hi participat.

Per regla general, l’ideal és acudir al fisio des que acaba la carrera fins 48 hores després. Moltes vegades, hi ha un envelat de servei de fisioteràpia al costat de la línia de meta per a tractar els corredors tot just haver acabat l’esdeveniment. Si teniu l’oportunitat d’acudir-hi, no ho dubteu.

Seguir leyendo »

¿Cómo te ayuda el fisioterapeuta cuando ya ha pasado la carrera?

¡Buenos días corredores!  Por fin ha llegado el momento de participar en la carrera  y  ya habéis corrido. Espero que sin ningún contratiempo, y sobre todo que hayáis disfrutado con buena salud.

Y ahora que ya hemos participado, ¿Qué hacemos? En este post os explicamos un poco cómo debéis  acudir al fisioterapeuta  tras haber participado.

Por regla general, lo ideal es acudir al fisio desde que termina la carrera hasta 48 horas después. En muchas ocasiones, hay una carpa de servicio de fisioterapia al lado de la línea de meta para tratar a los corredores nada más terminar el evento. Si tenéis la oportunidad de acudir, no lo dudéis.

Seguir leyendo »

¿Cómo actúa la fisioterapia cuando estamos entrenando a tope?

Una fisioterapeuta realiza un masaje de descarga a una corredora.

Si no tienes ninguna lesión en particular, ¡Perfecto! Pero conviene que acudas a tu fisioterapeuta para recuperarte de tus tiradas largas semanales de tu entrenamiento específico, para ponerte a punto y que continúes con un estado óptimo de salud. También para que actuemos a tiempo ante cualquier problema que se pudiese presentar. Es preferible que las sesiones se realicen los días de descanso, o en su defecto, los días donde la carga del entrenamiento sea de menor intensidad. Los fisioterapeutas comprobamos que se están cumpliendo los hábitos de prevención y los consejos que os hemos dado en la sesión anterior.

Procedo a enumerar a continuación las técnicas que utilizamos:

Seguir leyendo »

La importància de l’abans. Com pot ajudar-te la fisioteràpia abans de començar a preparar-te per a una carrera?

Un fisioterapeuta treballa en la recuperació d'un corredor.

Bon dia, corredors! Espere que us haja agradat la publicació anterior. Hi vam veure una mica les raons per les quals la fisioteràpia és una cosa essencial a l’hora de preparar-te i participar en una carrera, i també els seus objectius.

Hui anem ens centrarem en la manera com actua la fisioteràpia en el moment inicial, és a dir, abans de començar amb l’entrenament fort i l’esdeveniment esportiu en si.
Per a començar, cal saber que la teua primera sessió de fisioteràpia convé fer-la almenys set setmanes abans de la carrera. Et preguntaràs, “tanta antelació, per què?”. La prevenció és vital per a prevenir complicacions i futures possibles lesions.

En què consisteix la primera sessió?

Seguir leyendo »

La importancia del "antes". ¿Cómo puede ayudarte la Fisioterapia antes de empezar a prepararte para una carrera?

Un fisioterapeuta trabaja con un corredor en su recuperación,

¡Muy buenas corredores! Espero que os haya gustado la publicación anterior. En ella, vimos un poco las razones de por qué la Fisioterapia es algo esencial a la hora de prepararte y participar en una carrera, así como los objetivos de la misma.

Hoy vamos a centrarnos en cómo actúa la Fisioterapia en el momento inicial, es decir, antes de comenzar con el entrenamiento fuerte y el evento deportivo en sí.

Para empezar, es necesario saber que tu primera sesión de fisioterapia conviene hacerla al menos siete semanas antes de la carrera. Te preguntarás, ¿tanta antelación? ¿Por qué? La prevención es vital para prevenir complicaciones y futuras posibles lesiones.

Seguir leyendo »

Com es corre amb cervell. La importància de la fisioteràpia en la recuperació

Fatiga muscular

Dins dels factors que cal tenir en compte a l’hora de preparar una cursa, hi ha amb la recuperació. Patrick Lange, nou campió del món d’Ironman amb rècord a Kona, declarava que, per a aconseguir-ho, va ser tan important entrenar-se bé com recuperar-se bé. La fisioteràpia ajuda en aquesta recuperació per a posar el cos a punt per a continuar entrenant-se. La cura de les cames i del cos forma part de l’entrenament diari.

A pesar que una sobrecàrrega pot allunyar-te d’aqueix objectiu per al qual t’has preparat tant de temps, és sorprenent que encara un gran nombre de corredors amateurs que s’entrenen durant mesos, obtenen un bon nivell de resistència i força, inverteixen en equipament esportiu, en preparadors físics, nutricionistes, paguen les quotes d’inscripció, es costegen els desplaçaments i els allotjaments, s’obliden d’invertir en un bon tractament de fisioteràpia de recuperació.

En fer-ho d’aquesta manera, un gran nombre de vegades s’acaba produint el temut desenllaç que tot corredor vol evitar: el desencadenament d’una lesió. Aquesta situació els obliga a no poder continuar amb el seu pla d’entrenament, i desgraciadament no poder participar en la cursa en què havien invertit tanta il·lusió, temps, esforç i diners.

Seguir leyendo »

Cómo correr con cabeza. La importancia de la Fisioterapia en la recuperación

Fatiga muscular

Dentro de los factores a tener en cuenta a la hora de preparar una carrera, nos encontramos con la recuperación. Patrick Lange, nuevo campeón del mundo de Ironman con récord en Kona, declaraba que para conseguirlo fue tan importante entrenar bien como recuperarse bien . La Fisioterapia ayuda en esta recuperación para poner el cuerpo a punto para seguir entrenando. El cuidado de las piernas y del cuerpo forma parte del entrenamiento diario .

A pesar de que una sobrecarga puede alejarte de ese objetivo para el que tanto tiempo te has preparado, es sorprendente que aún un gran número de corredores amateurs que entrenan durante meses, obtienen un buen nivel de resistencia y fuerza, invierten en equipación deportiva, en preparadores físicos, nutricionistas, pagan sus cuotas de inscripción, se costean sus desplazamientos y alojamientos, se olvidan de invertir en un buen tratamiento de Fisioterapia de recuperación.

Seguir leyendo »

Pròxima parada, el mundial de València de mitja marató

Aberu Mekuria Zennebe, guanyadora femenina a l'entrada a meta.

La Marató València Trinidad Alfonso EDP ha fet un pas més en el repte de seguir creixent com una de les proves de referència a nivell mundial amb la victòria de Sammy Kitwara que va guanyar la millor marató d'Espanya amb un temps de 2:05:15, consolidant un nou rècord de la prova organitzada per la SD Correcaminos i l'Ajuntament de València.

El grup de corredors d'elit de la Marató València no va defraudar. Evans Kiplagat Chebet va creuar l'arc de meta de la marató més ràpida d'Espanya en 2:05:30 mentre Deribe Robi Melka, el tercer a completar el podi masculí, ho va fer en 2:06:38.

Per la seua banda, la victòria femenina de la Marató València Trinidad Alfonso EDP la va protagonitzar l'etíop Aberu Mekuria Zennebe amb un temps de 2:26:17. Després d'ella, van creuar la meta de la 37ª edició de la Marató València la bielorusa Mazuronak Volha en 2:27:14 i, en tercera posició, Winny Jepkorir amb un temps de 2:27:18.

Seguir leyendo »

Onze consells per a cuidar-te els peus abans de la marató de València

Corredors a l'eixida d'una competició a València.

Com a podòloga esportiva a València vull donar-vos uns consells que cal tenir en compte que us ajudaran per a poder córrer la marató en les millors condicions.

Abans de la carrera

Seguir leyendo »

Once consejos para cuidar tus pies antes del maratón de València

Corredores a la salida de una competición en València.

Se acerca el maratón de València, una prueba que llevan esperando muchos corredores, para la que han estado entrenando duro y que seguro han estado preparando con muchísima ilusión.

Como podóloga deportiva en València quiero daros unos consejos a tener en cuenta que os ayudarán para poder realizar la Maratón en las mejores condiciones.

Seguir leyendo »