Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La comissió d’investigació de les residències cita Blasco i els Cotino

El exconseller de Bienestar Social con el Partido Popular Rafael Blasco

Carlos Navarro Castelló

València —

Els exconsellers populars Rafael Blasco i Juan Cotino, o els empresaris Enrique Ortiz i Vicente Cotino, implicats en diferents causes judicials per corrupció i frau fiscal, són alguns dels 89 citats a declarar davant les Corts en la comissió d’investigació creada aquest dimecres per a estudiar el procés d’adjudicació de les places de residències d’accessibilitat per a les persones dependents, en concret en els centres del grup Savia.

Aquesta comissió s’ha constituït a proposta del grup Ciutadans, i hi participen tant el PSPV, com Podem i Compromís. El PP no hi està, segons han explicat des d’aquests grups, perquè no va donar suport a la creació d’aquest grup de treball en el ple.

En aquest sentit, la setmana que ve s’aprovarà el pla de treball i el calendari de declaracions. La comissió interrogarà tots els exconsellers, exdirectors generals i exsecretaris autonòmics de Benestar Social, així com també a la titular actual, Mònica Oltra (Compromís). En el cas de Blasco, la seua declaració implicarà que abandone temporalment la presó de Picassent, on compleix condemna pel cas Cooperació.

La comissió pretén aclarir si va haver-hi tracte de favor en l’adjudicació de més de 6.600 places de persones grans, ja que un 40% van anar a parar a empreses vinculades a la família Cotino.

Etiquetas
stats