Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Altres falles que també són especials: experimentals, innovadores, solidàries...

Esbós de la falla Corona

Les grans falles de la secció Especial no són les úniques atractives de la festa. Desenes de comissions que no estan incloses en aquesta categoria també són ‘especials’ pel monument que planten i no precisament per les grans dimensions que presenten ni per les inversions milionàries.

Aquestes falles tracten de destacar i diferenciar-se de la resta per uns dissenys avantguardistes, pel caràcter solidari o per la introducció de materials ecològics.

L’un és la innovació pel que fa al disseny dels monuments i, en aquest sentit, la falla Mossén Sorell-Corona n’és el principal referent. Aquesta vegada la comissió ha optat per un disseny d’Isidro Ferrer fet pel taller de Manolo Martín amb el lema ‘Sense permís’.

Tant la falla infantil com la gran estan integrades en la mateixa composició: una confrontació entre el món infantil i el dels adults en què una corona de somnis per a xiquets es converteix en una càrrega i una responsabilitat per als adults.

Una altra comissió que es va desmarcant del concepte tradicional és la de Cadis-Mossén Femenia (coneguda com a Noscarmientas). Amb el lema ‘Que es prepare la màfia!’ la comissió celebra el 90é aniversari disposada a repartir diversió, mordacitat, sàtira i crítica des del cor de Russafa.

Fan la falla els mateixos fallers al casal i competeixen cada any per enginy i gràcia; són un referent indispensable per als qui volen gaudir de les falles enginyoses amb gust propi.

Enguany competeixen en 3a A amb la falla gran, un repàs d’allò més mafiós de l’actualitat social i política que ningú no s’ha de perdre. La falla infantil, La Mar de Festa, submergeix les falles davall la mar amb un Neptú que dorm plàcidament imaginant la millor festa.

És tradició d’aquesta comissió fer les seues pròpies falles i ningú no es pot perdre el tomb, plantà tradicional en què alcen el coronament de la falla sense grues i fent servir únicament l’impuls dels fallers. La cita serà el dia 14 a les 20.30 hores.

D’altra banda, la falla Bailén-Xàtiva, més coneguda com la ‘Ferroviària’, ha elaborat un projecte solidari en favor de Mamás en Acción.

El projecte és obra de Raúl Martínez, Chuki, i amb el lema ‘Afecte’ vol homenatjar aquesta entitat de voluntàries que es dediquen a fer de mare de xiquets que en determinats moments de la vida en necessiten, perquè, per desgràcia, no en tenen.

Borrull Socors és una altra de les falles que ha innovat i ha optat per materials reciclats per als monuments, també elaborats pels mateixos fallers. La temàtica de la falla versa sobre la idea Sense #100iments i ha estat el fil conductor de la comissió durant tot l’exercici.

La comissió fa, d’aquesta manera, una crítica àcida sobre com es pot conviure diàriament amb multitud d’injustícies i sense culpabilitats.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats