Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Mascletades i Crida anuncien aquest cap de setmana les primeres Falles de la Unesco

Crida per la declaració de les Fallas com a Patrimoni de Humanitat.

Carlos Navarro Castelló

València acull aquest cap de setmana una gran quantitat d'actes que suposen el tret d'eixida de les primeres Falles de la Unesco.

El primer tindrà lloc aquest dissabte a les 20.00 amb la innovadora 'Amstel Nit de l'Espolí', un espectacle a càrrec del mestre pirotècnic Ricardo Caballer que alterna trams verticals i horitzontals, amb efectes i elements mai vistos.

El protagonista serà el disseny del espolí de la Fallera Major de València, que Junta Central Fallera regala a les màximes representants de la festa.

Aquest estampat floral il·luminarà el cel de la ciutat amb el primer espolí efímer del món. Una impactant arrencada per a un inici profundament innovador, que barrejarà elements propis dels castells de focs artificials i de les mascletades.

El tram entre els ponts de l'Exposició i de les Flors serà l'escenari per a aquest espectacle, 9 vegades més potent i el doble de llarg que els que a partir de l'1 de març es realitzaran a la plaça de l'Ajuntament.

Diumenge 26 de febrer, la jornada festiva arrancarà a les 7.30 hores amb una gran despertà que recorrerà el carrer de la Pau, la plaça de la Reina i el carrer de Sant Vicent, fins a la plaça de l'Ajuntament, on hi haurà un terratrèmol final. Després hi haurà un desdejuni popular per a recuperar forces.

Unes hores més tard, a les 12.30 hores, la música serà la protagonista amb l'entrada de bandes de música des de la plaça de la Reina a la plaça de l'Ajuntament. Posteriorment, a les 14.00 hores, hi haurà mascletà, també en la plaça de l'Ajuntament.

La jornada finalitzarà a les 20.00 hores en les Torres de Serrans amb la tradicional Crida, després de la qual es dispararà un castell de focs artificials.

Carrers tallats

Els actes de diumenge coincidiran, com cada últim diumenge de mes, amb el tancament de la Plaça de l'Ajuntament al trànsit rodat.

Per aquest motiu, hi haurà talls de trànsit tant de matí al centre com de vesprada davant les torres de Serrans amb motiu de la Crida.

Pel que fa als talls de circulació en la Plaça de l'Ajuntament i limítrofs, hi haurà tres fases en els canvis.

El primer dels talls es produirà des de les 7.00 hores del matí fins a les 12:00 del migdia, es tancaran Marquès de Sotelo i els accessos a la Plaça de l'Ajuntament per l'est.

Segons han informat fonts municipals, l'accés a la Plaça de la Reina a partir de la intersecció del carrer de la Pau amb Marquès de Dosaigües serà exclusiu per a veïns, per a autobusos i per a taxis, així com l'accés a Sant Agustí pel carrer Xàtiva i Sant Vicent Màrtir.

La segona fase tindrà lloc entre les 12.00 i les 15.00 hores amb motiu de la celebració de la primera mascletà. Es mantindran els talls anteriors, i s'hi afegeixel tancament total a la circulació de la Plaça de Sant Agustín i el carrer Sant Vicent Màrtir (entre Sant Agustí i plaça de la Reina).

Finalment, i fins a les 20.00 hores, es mantindran els talls de la primera fase, però amb l'obertura de Periodista Azzati i de Marquès de Sotelo en direcció a Xàtiva per als veïns i per als autobusos.

Canvis de trànsit per la Crida

D'altra banda, aquest diumenge 26 a les 20.00 hores té lloc l'acte de la Crida de Falles en la Plaça de la Crida, davant de les Torres de Serrans.

Quedarà tancat al trànsit el carrer de Guadalaviar en direcció a Sant Pius V, també el Pont de Fusta i la marginal dreta de l'antic llit del riu Túria des de la Gran Via de Ferran el Catòlic fins a Comte de Trénor.

També es tallaran els passos inferiors de Petxina i Blanqueries. Aquests talls i els desviaments de la circulació es realitzaran a partir de les 16.45 hores.

Des de l'Ajuntament es recomana que, en la mesura del possible, s'evite circular per les zones properes a l'acte, i que s'utilitzen alternatives al vehicle particular per a accedir als voltants, ja que l'afluència massiva d'assistents a la Crida provocarà llargues retencions en les vies adjacents.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats