Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Cuba-Literat Azorín defensa el seu tron en la secció Especial més igualada

Esbós de la falla Cuba-Literato Azorín

Carlos Navarro Castelló

La categoria reina de les Falles es presenta enguany més incerta que mai per la gran qualitat de tots els monuments que componen la secció Especial.

Així doncs, segons diferents artistes fallers consagrats consultats per eldiario.es (s’estimen més no revelar la identitat), un mínim de quatre comissions estan cridades a competir amb Cuba-Literat Azorín, guanyadora l’any passat, per aconseguir el primer premi.

La defensora del tron repeteix amb Carlos Carsí, artista que va plantar l’any passat per primera vegada en Especial i que va portar aquesta comissió dalt de tot per primera vegada en la seua història. Amb el lema ‘Oztia’, té un pressupost de 130.000 euros, 25.000 euros superior a l’exercici passat. És una de les clares favorites.

Convent Jerusalem torna a tenir el monument més car de la categoria amb 200.00 euros, aquest fet unit al fitxatge del premiat artista durant la seua etapa en el Pilar, Pere Baenas, la converteixen en una de les rivals més dures de Cuba.

El monument de Pere, amb el títol ‘Benvinguts a Bollywood’, presenta sobre el paper un gran colorit i una harmonia perfecta entre les peces.

El Pilar serà una altra de les que aspirarà a situar-se entre les primeres i, per què no, a recuperar el primer premi. Per a fer-ho, disposa d’un pressupost de 140.000 euros per al projecte ‘Que li tallen el cap’, obra de Paco Torres, debutant en la categoria

La veïna de Cuba, Sueca-Literat Azorín, també té moltes possibilitats. El lema de la falla, ‘Per on passa, arrasa’, és tota una declaració d’intencions de l’artista Javier Álvarez-Sala, una de les grans sorpreses de l’any passat juntament amb Carsí, que té un pressupost de 110.000 euros.

La tornada de Julio Monterrubio a la màxima categoria també ha generat molta expectació. En la retina romanen les grans obres amb què va arrasar en l’extingida Nou Campanar.

Ara torna al mateix barri, però a la comissió veïna, per plantar en L’Antiga el seu projecte ‘Eterna seducció’, que disposa d’un pressupost de 175.000 euros, el segon més alt de la categoria.

Aquestes falles, però, no són les úniques amb possibilitats. Altres comissions com Na Jordana, amb 100.000 euros de cost per a l’artista Toni Pérez; Exposició-Misser Mascó, amb 105.000 euros per a l’artista Paco Giner o, sobretot, Almirall Cadarso, amb 96.700 euros de pressupost per al sempre competitiu Manuel Algarra, podrien causar sensació.

La secció la completen la falla Malva-rosa amb 90.000 euros de pressupost per a l’artista Alberto Ribera, Mistral-Murta amb 85.000 euros per a Raúl Martínez i Regne de València- Duc de Calàbria amb 86.000 euros per a Sergio Musoles.

La sort ja està tirada i en pocs dies es coneixerà quina de totes aquestes comissions té la millor falla de València.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats