Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

València estudiarà avançar els horaris dels castells per a futures Falles

El castell dipsarat aquest diumenge amb motiu de la Crida.

Traductor valencià - Softvalencià This site is optimized with the Yoast SEO plugin v3.4.2 - https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/ / Yoast SEO plugin.

Junta Central Fallera estudiarà avançar els horaris dels castells de focs artificials de cara a les Falles de 2018.

Així ho ha revelat el president de l'entitat i regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, per mitjà de les xarxes socials Twitter i Facebook, a través de les quals ha iniciat un sondeig per a conèixer l'opinió dels fallers i de la ciutadania en general sobre aquest tema.

Segons explica Fuset en el seu compte de Facebook, la proposta parteix de diversos pirotècnics i pretén augmentar l'assistència de famílies amb xiquets als espectacles i millorar l'afluència als esdeveniments musicals que organitzen les comissions.

En Twitter, l'edil ha llançat una enquesta en la qual fins al moment, d'un total de 333 vots, un 71% estaria a favor d'avançar els horaris.

De cara a aquestes festes, els castells estan prevists a la mitjanit el 16 de març, a les 01.00 hores de la matinada del 17 al 18 de març, i a la 01.30 hores del 18 al 19 de març, quan cada any té lloc la Nit del Foc.

El motiu de retardar ambdues nits els espectacles pirotècnics més enllà de la mitjanit està vinculat amb l'hora finalització de l'Ofrena, per a permetre que els fallers que participen en la mateixa poden arribar a l'esdeveniment.

223 policies més aquestes Falles

La Policia Local comptarà amb 223 agents més que l'any passat per a garantir la seguretat de la ciutadania durant les festes falleres. En total, treballaran a València 3.579 policies locals, davant dels 3.356 que ho van fer en 2016.

Aquests agents actuaran coordinats amb els de la Policia Nacional, que també ha incrementat els seus efectius, amb uns 80 policies especialitzats i agents de la Guàrdia Civil, que reforçarà la vigilància de les carreteres davant l'esperada afluència de visitants.

Així ho ha manifestat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la Junta Local de Seguretat. En aquesta reunió, s'han donat cita “per a prevenir i coordinar-se” els responsables de les Forces i Cossos de Seguretat que garantiran que les Falles es desenvolupen amb total normalitat.

L'alcalde ha recordat que el terme “seguretat” és molt ampli i implica a molts serveis. Així mateix, ha destacat l'increment d'efectius i de treball que enguany s'ha fet en tots ells “perquè les Falles 2017 siguen especials, per ser les primeres que se celebren com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, perquè coincideixen amb cap de setmana, i perquè el dilluns 20 és festa a Madrid”.

Pel que fa a la Policia Local, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat que, a més de l'augment d'efectius, a partir del dia 15 de març s'establirà el CECOR.

Aquest Centre de Coordinació amb la Policia Local estarà operatiu a la sala del 092, un lloc on treballaran en Falles 38 agents més dels que ho fan habitualment, tot encarregant-se de les trucades telefòniques que demanen un servei.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que enguany el Ban de Falles també arreplega normativa per a garantir la seguretat de la ciutadania com, per exemple, la relativa als mercats que s'establiran en una sola part dels carrers.

En aquest document també es vigila l'alimentació elaborada i el discórrer de l'afluència de públic en zones com Russafa, on s'activarà el protocol d'emergències davant massificacions.

Concretament, en aquesta zona s'afavorirà la circulació de persones amb mesures com, per exemple, deixar lliure de terrasses la via que connecta l'eixida del túnel de les Germanies amb els carrers il·luminats de Russafa, a les hores d'encesa.

D'altra banda, el subdelegat del Govern a València, José Vicente Herrera, ha assenyalat el reforç de la seguretat en les carreteres, amb grups d'una unitat especial de la Guàrdia Civil i de demarcació de carreteres “perquè tant l'arribada com la partida dels turistes es realitzen en condicions de màxima seguretat”.

Pel que respecta als grups reforçats durant les festes falleres, ha destacat que el de robatoris serà un dels que comptarà amb nous suports.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats