Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

València fa públics els 360 afortunats que presenciaran una mascletà des del balcó de l'Ajuntament

Una mascletà en la plaça de l'Ajuntament.

Carlos Navarro Castelló

La sala de premsa de l'Ajuntament de València ha acollit aquest dimecres al matí el sorteig de places per a disfrutar de les mascletades de Falles des de la balconada principal del Consistori, que la Regidoria de Cultura Festiva ha efectuat per segon any consecutiu, i amb el qual s'obri a tota la ciutadania l'opció de gaudir dels coets des d'un emplaçament tan emblemàtic.

Tal com ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, “el balcó es torna a obrir enguany per segona vegada, tant per a les comissions falleres, com per a les juntes locals i, per descomptat, per als veïns i veïnes de València, que són els qui, amb els seus impostos, fan possible l'activitat municipal, i que volem que senten l'Ajuntament i la balconada com la seua casa”.

En total, han participat en el sorteig 13.839 persones de les 17.874 inscrites, ja que una mica més de 3.000 no complien el requisit d'estar empadronades a València.

El cap del Servei de Tecnologies de la Comunicació (Sertic) de l'Ajuntament ha presentat el sistema de sorteig, que s'ha basat en un algorisme de càlcul aleatori específic: una vegada tancat el termini de presentació de sol·licituds es va generar una base de dades amb les referències de tots els participants (noms i cognoms, i DNI), i a cadascun se li va assignar un número.

Entre tots els assistents a l'acte s'ha definit una clau de xifres, un número aleatori que ha sigut introduït en el programa i que ha determinat, en reordenar els números dels sol·licitants, els guanyadors del sorteig.

Tal com ha recordat el regidor, els guanyadors de cada jornada ho són per a una data concreta, que no podran canviar.

Per això, s'ha definit també una llista de 50 persones suplents i, en cas que algun guanyador no puga assistir a la mascletà que li haja correspost, les invitacions s'atorgaran a la primera persona de la llista de reserva, i així successivament.

Els passes són personals i intransferibles, i cada persona premiada haurà d'arreplegar-los amb el seu DNI, en el dia i l'hora que se li comunicarà per correu electrònic o per telèfon des de l'Ajuntament.

En total seran 360 les veïnes i veïns que puguen gaudir enguany de les mascletades des de la balconada, ja que s'ha duplicat el nombre de places, de les 90 dobles de 2016 (guanyador + acompanyant) a les 180 dobles enguany.

A més, el balcó acollirà també enguany 99 comissions falleres de la ciutat (amb 4 representants cadascuna), seguint el torn establit per sorteig l'any passat, i que garanteix que en els 4 anys de mandat totes les comissions de la ciutat puguen passar per la balconada durant les Falles.

I així mateix, s'obri de nou l'espai a les juntes locals. “Volem passar pàgina d'altres ocasions –ha explicat el regidor- en les quals el balcó de l'Ajuntament era percebut per la ciutadania més aviat com una zona VIP que com la casa de tots els valencians i valencianes”.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats