Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

El món faller guarda silenci després de la denúncia de la Cort d'Honor per comentaris masclistes

La Fallera Major de València, Rocío Gil, envoltada de la seua Cort d'Honor.

Carlos Navarro Castelló

València —

La Fallera Major de València i la seua Cort d'Honor són potser les figures més representativa de les Falles, la cara visible de la festa i les protagonistes de la majoria d'actes oficials de Junta Central Fallera (JCF) en els quals són aplaudides i ovacionades pel món faller.

Un món faller que, sorprenentment, almenys en la seua majoria, no ha eixit públicament d'una forma contundent a defensar a les representants de la festa després de denunciar aquestes haver rebut comentaris de tint masclista per part de Paco Sivera, delegat de sector de Benicalap.

Han passat quasi dues setmanes des que eldiario.es va avançar que Junta Central Fallera havia apartat Paco Sivera de la delegació de Festejos per aquest succés que va tenir lloc durant una gala del concurs de 'Playbacks', sense que cap entitat representativa del món faller haja mostrat de forma pública o a través de les seues xarxes socials la seua solidaritat o suport cap a les falleres agraviades.

Sobre aquest tema, aquest diari s'ha posat en contacte amb dos de les organitzacions més importants de la festa per a recaptar la seua opinió.

Així, el president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández, s'ha mostrat disgustat per la polèmica i ha preferit no entrar a valorar-la: “no sé les dues versions, però conec Paco, li tinc estima i em costa creure que poguera arribar a açò; de la mateixa manera tampoc tinc per què desconfiar ni de la Cort d'Honor ni de JCF, per tant preferisc no valorar-ho”.

Per la seua banda, el president de la Federació de Falles d'Especial, Rafael Ferraro, també ha argumentat que manca d'una opinió formada perquè no coneix el cas amb profunditat, “salve pel que ha eixit en premsa”.

A més, ha comentat que no és un tema que s'haja tractat en la Federació que presideix i que, en qualsevol cas, a nivell personal, ha considerat que és un tema que es deuria tractar “amb la major discreció possible i amb mà esquerra ja que afecta a moltes persones, però sembla que no ha sigut així”.

Qui sí va eixir en defensa de la Cort d'Honor la passada setmana va ser el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en defensar la credibilitat del relat de les falleres i en considerar que les expressions que els van traslladar “són per a ofendre's”.

Per la seua banda, fonts de JCF han informat que de moment no s'ha obert expedient Sivera al no haver-ho sol·licitat ni les falleres de la Cort ni l'Agrupació de Benicalap. Encara així, Fuset va assegurar que estudiarien fer-ho d'ofici des de l'organisme municipal.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats