Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El FIB aspira a batre rècords d’assistència i aposta pels músics espanyols emergents

El público del fib durant el concert de Major Lazer

Laura Martínez

Els milers de fibers ja han començat a omplir el recinte i Benicàssim es prepara per a acollir milers de persones en un cap de setmana de vertigen. Fa setmanes que els abonaments amb càmping –més de 25.000– estan esgotats i ja només queden entrades de dia, amb les quals el certamen aspira a arribar a 50.000 visitants diaris. El festival més internacional dels que se celebren a Espanya ha trobat estabilitat econòmica i ha saldat el deute que fa quatre anys va amenaçar d’emportar-se’l per davant.

Els Red Hot Chilli Pepers són, sens dubte, l’atractiu principal d’aquesta edició, ja que és la primera vegada que la banda actua en el festival i és el seu únic concert a Espanya enguany (al novembre van passar per Madrid) per a presentar The Getaway. En el panorama nacional, debuten Love Of Lesbian, que si bé són coneguts en altres esdeveniments, no havien actuat a Benicàssim. Com a contrapartida als autors de Californication, els fibers trobaran The Weeknd, el projecte de rock modern d’Abel Tesfaye, que ha superat 2 milions de discos venuts amb el seu últim treball, Starboy.

Entre els més de 100 artistes que hi actuaran del 12 al 16 de juliol, destaquen noms rellevants com Kasabian, Foals, Los Planetas, Liam Gallagher, Deadmaud5, Peter Doherty, Blossoms, Bonobo, Mourn, Ride, Slaves i Tyler o The creator. El festival mescla rock clàssic amb propostes modernes; grups de moda amb bandes de trajectòria consolidada; el vell indie i els artistes emergents, amb l’objectiu d’omplir Benicàssim.

El seu director, Melvin Benn, ha sabut mitjançar amb les autoritats locals i provincials i ha aconseguit autorització per a ampliar el recinte i augmentar l’aforament, i també que s’hi impliquen administracions com la Diputació de Castelló, que promociona el festival, o la Generalitat Valenciana, que ha llançat un hostelpack per a turistes.

Per primera vegada en els seus 23 anys d’existència el públic espanyol està pròxim a igualar l’anglés i es nota en la quota d’artistes. El FIB sembla que ha apostat pel pop patri i compta amb La Casa Azul, Mala Rodríguez, Conttra, Cómo Vivir en el Campo, Bisnaga, One Path, Ten Bears, Alien Tango, Viva Suecia, Las Odio, Bejo & DJ Pimp, Captains, Navvier, Surfin Bichos, Las Bistecs o Bad Gyal, que va camí de convertir-se en un referent del trap.

La seguretat, una preocupació en augment pels organitzadors d’esdeveniments, ha provocat que es reforcen els escorcolls en els accessos al recinte i s’hi prohibirà l’accés amb bosses i motxilles que superen les dimensions fixades en la pàgina web. A més, la Delegació de Govern ha augmentat els efectius de seguretat perquè no es produïsquen altercats durant els 4 dies de festival. El FIB 2017 ja està ací.

Sobre este blog

Etiquetas
stats