Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Fi del compte enrere: ja està ací el FIB 2016

Primers visitants al FIB

Laura Martínez

El compte enrere acaba. Ja està ací la vint-i-dosena edició del Festival Internacional de Benicàssim. Major Lazer, grup nord-americà de música electrònica, serà el primer gran grup que actuarà en la festa de benvinguda. La banda torna als escenaris castellonencs, on ja va actuar l’any passat en el Rototom.

Encara que els turistes van començar a arribar-hi el dilluns –principalment britànics– és durant el dijous que comença el festival en tota l’esplendor. Només per a la festa de benvinguda l’organització espera tenir 30.000 assistents i es parla de xifres de fins 40.000 visitants diaris.

La música comença a sonar a les 19:00 a l’escenari J&B South Beach de la mà de David Molina i, quasi en paral·lel, amb mitja hora de diferència, Ruth Beaker Band, banda castellonenca, en l’escenari Ràdio 3. Durant la primera jornada estaran sonant a més els escenaris Las Palmas i South Beach Pool Party. El quart, Visa, començarà el divendres a oferir els seus espectacles.

Després del grup nord-americà, arriben durant la primera jornada Skepta, Soulwax, o Mr Oizo. En el Fib Club es donaran cita noms espanyols, com els madrilenys Fuckaine, els barcelonins Extraperlo, la malaguenya Annie B Sweet o el discjòquei barceloní DJ Amable. Als dos escenaris del South Beach dominaran els sons de ball amb noms com Perlita, Rejjie Snow, Georgia, Hannah Wants, Marc Piñol, Alex Moon, Briz, Pizzicato i LWLGHT.

Els carrers i les platges de Benicàssim ja estan de gom a gom de ‘fibers’, que hi han anat arribat de manera més escalonada que en altres edicions. Enguany, segons l’organització, s’equilibra la presència de públic nacional i estranger, gràcies a l’augment de la presència de grups nacionals, que han anat consolidant-se en el certamen durant les seues dues dècades com La Habitación Roja, Dorian o John Tabalot.

Com és habitual, els grans noms ocupen el cartell del divendres i del dissabte. El dia 15 estaran als cinc escenaris de Benicàssim The Chemical Brothers, The Vaccines, mentre que el dissabte el rei serà Muse, principal reclam del festival. El mateix dia actuaran uns altres de grans en el cartell com Disclosure, Bloc Party o The Kills. Com a coronació final, el diumenge el completaran Kendrik Lamar, The 1975 i Massive Attack, entre altres.

Sobre este blog

Etiquetas
stats