Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
Sobre este blog

Resposta massiva a l’Arenal Sound malgrat el canvi de recinte

L’Arenal supera el canvi de recinte amb una resposta massiva de públic

El festival Arenal Sound ha obert aquest dijous a Borriana les portes del nou recinte i ha espantat els dubtes i les polèmiques sorgides en els últims mesos amb el suport de les autoritats provincials i autonòmiques i el dels 50.000 assistents arengats pel missatge de pau i amor de Crystal Fighters.

No obstant això, malgrat que la planificació de l’esdeveniment musical més multitudinari d’Espanya ja està en marxa per al 2017, la localitat que l’acollirà l’any que ve és una incògnita.

El mateix director del festival, David Sánchez, ha explicat davant dels mitjans que, malgrat l’any “atípic viscut”, després que una sentència judicial guanyada per un grup de veïns per excés de soroll els obligara a canviar la localització del recinte principal i separar-lo del Beach Club, el festival tenia una “obligació amb ells” i el públic finalment ha estat “fidel”.

Les dificultats viscudes per l’equip de l’Arenal, però, fan que per al 2017 vulguen tenir el suport del lloc on se celebre i que la normalitat siga la nota predominant.

Milers de joves han descobert un recinte nou, semblant al que hi havia en anys anteriors a la zona marítima tot i que apegat a la zona d’acampada de la Malva-rosa; malgrat l’inconvenient d’estar separat de la zona del Beach Club, però, l’espai és més còmode pel que fa als accessos i més equilibrat.

La fidelitat del públic ha quedat demostrada des de primera hora, atés que ja hi havia més assistents del que és habitual quan el recinte ha obert les portes, i amb La Raíz l’escenari principal ha registrat un ple important encara a plena llum del dia.

Els “sounders” han anat des de la zona de la platja fins al nou recinte principalment amb els autobusos llançadora que l’organització ha reforçat des de primera hora de la vesprada per a evitar cues.

Després de La Raíz, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat el festival, ha atés els mitjans de comunicació i ha reconegut el “gran esforç” que s’ha fet perquè l’Arenal es torne a celebrar a Borriana.

La Generalitat, ha afegit, “continua amb l’aposta pels festivals de qualitat” i ha dit que la presència de 50.000 persones a Borriana durant aquests sis dies és un “èxit memorable”, alhora que ha recordat que el Consell impulsarà la Llei de turisme i hospitalitat per “reivindicar el paper turístic de la Comunitat Valenciana i fidelitzar les persones que han cregut en la destinació”.

També la Diputació de Castelló, amb el seu vicepresident, Andrés Martínez, ha mostrat el suport al festival, que es materialitza cada any amb l’aportació econòmica que la institució provincial destina als festivals.

El festival, ha dit Martínez, “més enllà d’un espai de fotografia, de VIP o de casta” és un lloc de “treball” que, ha afegit, “ocupa la Diputació des de fa molts anys” i que promociona –“des del minut número u i de vegades quedant-nos a soles”– per mitjà de la marca “Castelló, terra de festivals”.

Pel que fa a l’àmbit musical, Crystal Fighters, que visiten l’Arenal per tercera vegada –ja ho van fer el 2014 i l 2012–, han fet encendre el públic que copava fins l’últim racó de l’escenari principal èxit rere èxit amb el seu missatge de pau, amor i llibertat.

La banda britànica ha recordat, a més, el seu company mort el 2014, el bateria Andrea Marongiu, i han emocionat a colp de txalaparta, de missatge neo hippy i de pop-rock electrònic i florejat.

L’electrònica ha pres un recinte abarrotat amb Yall i, després, amb Vitalic –un dels noms més esperats d’aquesta edició– i Vicetone.

L’organització ha demostrat que pot “plantar” un festival amb poc de temps en qualsevol lloc, perquè la seua força rau en els milers d’incondicionals “sounders” que de segur continuaran donant suport a la cita encara que es desplace uns quants quilòmetres a una altra població.

Sobre este blog

Etiquetas
stats