Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Sèneca-Autobusos repeteix com a guanyadora del primer premi especial

El monument de Sèneca-Autobusos, guanyador del primer premi en les Fogueres 2016

EFE

Alacant —

El monument de Sèneca-Autobusos, dels constructors Manolo Algarra i José Gallego, s’ha adjudicat el primer premi de la categoria especial de les festes de les Fogueres d’Alacant 2016 per segon any consecutiu, segons ha anunciat el jurat qualificador. La foguera guanyadora, amb el lema “Neo-Mística”, ha obtingut un total de 75 vots.

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha estat l’encarregat de telefonar al president del districte guanyador, Josep Amand, per a informar-lo que havien guanyat el primer premi i felicitar-lo per haver obtingut aquest guardó. El segon premi ha recaigut en el monument de Florida Portatge i el tercer ha estat per a la foguera La Ceràmica, mentre que el premi a la millor crítica ha recaigut en la foguera Hernán Cortés.

Tot just conéixer-se la notícia, el districte guanyador s’ha omplit de goig i s’han encetat botelles de cava per a festejar el triomf al ritme de frases com “campions, campions” o “usos, usos, usos, Sèneca-Autobusos”. El president de la Foguera, Josep Amand Tomàs, ha afirmat que se sent “molt satisfet” per haver tornat a guanyar, cosa que ha qualificat com una “experiència meravellosa”.

Els artistes Algarra i Gallego són els mateixos que van construir la foguera “Elogi de la bogeria” que es va alçar amb el primer premi l’any passat, per la qual cosa Amand ha volgut reiterar que “la seua conjunció ha estat perfecta” i fruit de “una aposta molt important” de la seua comissió.

Aquest és el desseté any que Sèneca-Autobusos competeix en la categoria especial, però no va ser fins fa tres anys que van aconseguir un tercer premi. “Què més podem demanar? En tres anys, un tercer i dos primers. Perfecte”, ha ressaltat.

Preval la crítica social i política

La Foguera de Sèneca-Autobusos és considerada com una de les que dóna més importància a la crítica social i política, una cosa que el seu president ha justificat que busquen “que la gent la veja i se’n vaja contenta, li arranque un somriure”. El monument de fusta i cartó ha tingut un pressupost de 70.000 euros (15.000 euros més que la del 2016) i té unes dimensions de 17 metres d’alçària i 15 d’amplària.

El cos central està compost per un home místic assegut mentre toca un sitar (guitarra índia) i del cap li ixen diferents idees i il·lusions. Al voltant seu hi ha representades crítiques als Papers de Panamà, la visita de ses majestats els Reis Mags d’Orient a l’exalcaldessa Sonia Castedo per Nadal passat o la incapacitat de PP, PSOE, C’s i Podem de formar govern després de les eleccions del 20 de desembre.

En el primer cas hi ha representats, entre altres, l’exministre José Manuel Sòria o el director de cine Pedro Almodóvar, al costat d’un cartell de la seua pel·lícula Hable con ella reescrit com a “L’empresa era de la meua dona, parle amb ella”. La crítica a Castedo passa per un cartell que diu així: “Porten or, encens i mirra, però abans passen per l’àtic de Sonia a fer-se una birra”.

Visita de l’equip de govern

El nou govern tripartit d’Alacant també té el seu espai amb la representació de l’alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, el vicealcalde, Miguel Ángel Pavón, de Guanyar, i el portaveu municipal, Natxo Bellido, de Compromís, asseguts amb túniques roges, morades i taronges, respectivament, d’amunt d’un cartell en què es pot llegir: “La trinitat alacantina”.

Per cert, que els tres representants polítics han volgut visitar la foguera guanyadora per felicitar els festers i fer-se la foto amb els ninots respectius.

Els primers premis en les categories restants han recaigut en Diputació-Renfe (primera), L’Esplanada (segona), Plaça de Santa Maria (tercera), Via Parc-Vistaformosa (quarta), Dom Bosco (cinquena), Barri Obrer (sisena A) i Sant Antoni Alt (sisena B). En barraques, el primer premi de categoria especial s’ha concedit a “Festa i vi”, mentre que el guardó al carrer més ben adornat ha estat per a la foguera Polígon de Sant Blai i el de la foguera més innovadora per a Pla del Bon Repòs-La Goteta.

Sobre este blog

Etiquetas
stats