Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dos magistrats afins al PP jutjaran Cotino pel frau en la visita del papa

Juan Cotino.

Efe

La Generalitat Valenciana i el PSPV-PSOE recorreran contra la designació de dos dels tres magistrats que jutjaran en l’Audiència Nacional la contractació amb la trama Gürtel de les pantalles i la megafonia per a transmetre la visita del papa Benet XVI a València el juliol del 2006.

Es tracta dels magistrats Enrique López i Concepción Espejel, que han estat apartats en dues ocasions de jutjar la primera etapa del cas Gürtel i el cas dels papers de Bárcenas sobre la caixa B del PP davant dels dubtes de la seua imparcialitat per la seua afinitat ideològica amb aqueix partit.

Així ho han confirmat a EFE fonts dels socialistes valencians, que exerceixen l’acusació particular, i de la Generalitat, que forma també part en el procés, i ambdós han explicat que recorreran la composició del tribunal que ha de jutjar aquesta peça separada del cas Gürtel a fi d’apartar els dos magistrats.

Per les contractacions per a la visita del papa a València hi ha processades 23 persones, entre les quals, l’expresident de les Corts Valencianes i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, i l’exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García.

La Fiscalia demana 11 anys de presó per a Cotino per tal com creu que va impulsar “activament” la contractació per a la trama Gürtel de les pantalles i megafonia de l’esdeveniment, que va significar la ‘pilota’ més gran de la xarxa a la Comunitat Valenciana

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va apreciar indicis de delictes d’associació il·lícita, prevaricació, malversació, frau, falsedat, contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i suborn.

Els magistrats Enrique López i Concepción Espejel van ser apartats el mes de gener passat del tribunal que jutjarà el cas dels papers de Bárcenas sobre la caixa B del PP, després que a l’octubre haguera acordat traure’ls també del judici del cas Gürtel.

L’octubre es van admetre les recusacions plantejades per a evitar que López i Espejel formaren part del tribunal cridat a jutjar la primera època de Gürtel (1999-2005) per la seua afinitat ideològica amb el PP, segons fonts jurídiques.

Etiquetas
stats