Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Aquest blog, que coordina Josep Sorribes, respon a una iniciativa de l'associació Malalts de ciutat, amb la intenció d'aportar idees i reflexions al debat multidisciplinar sobre les ciutats del nostre temps, començant per València.

Sobre aquest blog

Josep Sorribes

València —

0

Aquest blog, que eldiario.cv ha tingut l’amabilitat d’acollir, vol ser una de les eines bàsiques que la nova associació cultural Malalts de Ciutat –una cinquantena de dones i homes de diferents edats i perfils– farà servir per a fer sentit la seua veu en el panorama cultural. Utilitzarem el blog per a nodrir el torrent d’idees i de reflexions que ens ve de gust compartir i per a incitar un debat seré i lliure sobre unes ciutats que estimem i, tanmateix, ens dolen, començant pel pretés cap i casal, tan propens a la hipèrbole, a les baralles de campanar, a treure pit quan no toca i caure en el silenci quan toca.

El blog, per tant, és l’expressió d’un tarannà determinat sobre el qual (i des de la diversitat) hi ha un consens treballat entre els que formen part d’aquest nou projecte batejat com a Malalts de Ciutat. Un tarannà que podria tenir com a trets bàsics, a més de la voluntat de ser una eina útil, un sentit de l’humor indefugible i una dosi necessària d’ironia compatible amb el respecte i amb la defensa del lliure pensament. El tarannà de Malalts de Ciutat serà amable però ferm, i defensarà la lliure opinió i l’absència d’autocensura. No caurem en el parany de pensar que tenim la possessió de la veritat, practicarem l’elogi del dubte i farem cas a El Roto seguint la màxima que no sabem si ho tenim tot cada vegada més clar o estem confusos en un nivell superior. Com que no tenim la hipoteca de cap obediència, assolir aquest tarannà és la nostra pròpia responsabilitat. Signarem convenis de col·laboració amb tots els individus i les organitzacions que participen d’aquesta filosofia i, és clar, farem xarxa.

Agafant com a préstec unes paraules del meu bon amic Gustau Muñoz en referència al pensament de Fuster, en Malalts també ens agradaria practicar “la irreverència, l’inconformisme, l’art de posar-ho en qüestió tot, la desconfiança envers els dogmes i les idees rebudes, el sarcasme, la gosadia d’imaginar altres mons possibles”. Incitarem al debat, signarem convenis de mútua col·laboració i ajuda amb tothom que tinga a bé sumar, exercirem el noble art de saber copiar experiències valuoses. No sols aportarem idees i proposarem debats, també formularem propostes i maldarem de valent perquè es duguen a terme si assolim el consens necessari.

Comptat i debatut, si la fortuna ens acompanya, volem contribuir a eliminar tota somnolència digestiva, tan freqüent per aquestes contrades en la qualificada opinió de Fuster. I ho farem des d’una vocació inequívocament progressista i de servei públic. Prompte disposarem també de la nostra web i la farem servir perquè el lector interessat puga seguir les nostres aventures i desventures i puga exercir la crítica sense pietat, però també sumar-se a aquest projecte obert a tothom

Som conscients de les nostres limitacions i fugim de tota solemnitat, protocol i adulació. Farem el que estiga al nostre abast sempre en col·laboració amb altres grups i entitats. Malalts de Ciutat s’ocupa de la ciutat –allà on tot passa– però no sols de la ciutat de València. També de la ciutat real (l’àrea metropolitana) i del que passa al país de ciutats que és el nostre. Hi ha vida, i molta, creus enllà. Aquest blog té una cita setmanal amb els lectors. Desitgem i confiem que la nostra aportació siga d’ajuda per a bastir una societat més lliure, justa, pròspera i solidària. Tant de bo si ho aconseguim. Salut

Sobre este blog

Aquest blog, que coordina Josep Sorribes, respon a una iniciativa de l'associació Malalts de ciutat, amb la intenció d'aportar idees i reflexions al debat multidisciplinar sobre les ciutats del nostre temps, començant per València.

Etiquetas
stats