Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Richard Gere, Joan Ribó i Mónica Oltra junts pels ‘sense sostre’

Alejandra Silva, Richard Gere, Joan Ribó, Mónica Oltra i José Manuel Caballol en la presentació del programa Housing First

Laura Martínez

València —

Els anomenen els invisibles. Els que no veiem i no volem veure. Les persones que no tenen res i que la societat ha expulsat. “Quan vaig fer la pel·lícula vaig experimentar què és ser invisible, que altres decidisquen que no existisquen” explicava el protagonista d’Oficial i Caballero juntament amb la seua parella, a l’alcalde de València i a la vicepresidenta del Consell. Richard Gere, Joan Ribó, Alejandra Silva i Mónica Oltra han protagonitzat una fotografia ben curiosa en el moment de signar un conveni amb la fundació Rais, d’ajuda i protecció per a les persones que viuen al carrer.

Invisibles és també el títol de la seua última pel·lícula, una narració de la vida i els problemes de les persones sense llar, de la qual s’ha oferit una projecció solidària al Palau de la Música. La projecció forma part de la promoció de la campanya #PersonasdeCartón de la Fundació Rais, que pretén un programa de suport i reinserció social per a les persones ‘sense sostre’. El projecte consisteix a proporcionar primerament un habitatge social, així com també els mitjans necessaris per a mantenir-lo i, a partir d’aqueix punt, ajudes per a tornar a integrar-se,

La campanya Homeless MeetUP València, que es va dur a terme el mes d’abril passat, va revelar una realitat oculta pel que fa a les persones sense llar que viuen i dormen als carrers de València cada nit: 404 persones. És especialment preocupant, destaquen des de Rais, que el 45% de les persones enquestades han estat atacades o agredides i que el 57% pateixen problemes greus de salut. Arran d’aquest informe, s’ha signat un conveni amb la Generalitat i l’Ajuntament de València per a proporcionar 10 habitatges per a persones ‘sense sostre’. L’objectiu és arribar a les 100, segons l’associació.

Etiquetas
stats