Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La nova À Punt Ràdio comença a emetre programes sense informatius quatre anys després del tancament de RTVV

La periodista Jèssica Crespo, conductora del magazín 'Al ras' en À Punt Ràdio.

elDiariocv

Els primers deu programes de la nova emissora autonòmica valenciana, À Punt Ràdio, salten a les ones a partir d'aquest dilluns 11 de desembre. Quatre anys després del tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) pel govern del PP (va ocórrer el 28 de novembre del 2013), la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, creada per les Corts Valencianes, ara amb majoria d'esquerres, comença a emetre 28 hores setmanals de programes radiofònics des del centre de producció de Burjassot. Per a això utilitza les freqüències de FM de l'antiga Ràdio Nou (102.2 a València, 103.7 a Castelló i 96.5 a Alacant). També pot sintonitzar-se a través de la TDT.

La periodista Jèssica Crespo, procedent de la cadena SER, condueix el magazín Al ras, principal espai d'una programació centrada en l'oferta cultural i en la qual encara falten per omplir bastants buits. El més important és el dels espais informatius.

À Punt Mèdia, la nova cadena de radiotelevisió, encara no ha incorporat als periodistes de les borses de treball convocades fa uns mesos, però la directora general, Empar Marco, compleix l'anunci que va fer en les Corts Valencianes que la ràdio començaria a emetre abans d'acabar l'any. De fet, ja emet música des del passat mes de novembre. Més retardada va la preparació d'À Punt Televisió, l'inici d'emissions de la qual ha situat Marco en el primer trimestre de 2018.

Al ras és un magazín codirigit per Jèssica Crespo, Ernest Parra i Joan Tur que ocuparà la franja de les 10.00 a les 13.00 i que abordarà en profunditat un tema del dia i inclourà al llarg de la setmana una sèrie de seccions fixes dedicades a la salut, la ciència, el medi ambient, la lectura, l'art, el cinema o la música. Amb un protagonisme especial de la xarxes socials, l'espai s'emetrà cada divendres en directe des d'algun punt del territori valencià.

Aquesta programació inicial d'À Punt Ràdio compta amb un altre espai diari, dedicat a l'actualitat musical valenciana. Es tracta de Territori Sonor, que s'emetrà de 19.00 a 20.000 i serà conduït per Amàlia Garrigós.

De periodicitat setmanal és l'espai Samaruc Digital, presentat per Reis Juan i dedicat al medi ambient, que s'emetrà els dilluns de 13.00 a 14.00. En aqueixa mateixa franja horària s'emetran, els dimarts, Cuina de bancal, dedicat a la gastronomia i conduït per Carles Galletero; els dimecres, Plaerdemavida, conduït per Maria Josep Poquet i dedicat a la literatura; els dijous, Animalades, que presentarà Joan Espinosa, i els divendres, L'escoleta, conduït per Aitana Ferrer i centrat en la vida en família.

També dedicat al públic familiar és el programa de Rafa Albert Rosquilletres, centrat en l'entreteniment i la cultura, que s'oferirà els dissabtes i diumenges d'11.30 a 12.00. I per al públic infantil, La caseta d'Aitana, un magazín radiofònic conduït per Aitana Ferrer que s'emetrà els dissabtes de 10.00 a 11.00.

stats