Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de València reobri per tercera vegada la causa per l'accident del metro del 2006

Concentració de familiars de les víctimes de l'accidente del metro.

elDiariocv

L'Audiència Provincial de València ha ordenat al jutjat instructor que reòbriga la causa de l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia, ocorregut el 3 de juliol del 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV). La Sala ordena prendre declaració als investigats pel sinistre i rebutja practicar totes les diligències sol·licitades per les acusacions.

El Jutjat d'Instrucció número 21 de València va arxivar el procediment el passat mes de maig -per tercera vegada des que es va iniciar la investigació- en descartar que existiren responsables penals i no veure acreditat que en el sinistre “tinguera incident una fallada o mal estat del material mòbil o de la infraestructura”.

Tant la Fiscalia com l'Associació de Víctimes 3 de Juliol van recórrer aquesta decisió de sobreseïment i ara l'Audiència Provincial els ha donat la raó i ha ordenat a la instructora que reòbriga el cas.

Satisfacció de les víctimes

La portaveu de l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro del 3 de Juliol, Rosa Garrote, s'ha mostrat satisfeta després de conèixer que l'Audiència Provincial de València ha ordenat la reobertura, per tercera vegada, de la recerca de l'accident, i espera que la causa derive ja en un judici.

En declaracions a EFE, Garrote ha insistit en que el que ara ha acordat l'Audiència “és el que portem reclamant des de fa dotze anys, que s'investiguen totes les possibles causes de l'accident, més enllà de l'excés de velocitat”.

Etiquetas
stats