Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Agència Valenciana Antifrau dedicarà la meitat de la seua plantilla a detectar i investigar la corrupció

Joan Llinares.

Adolf Beltran

La meitat de la plantilla de l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana estarà dedicada a detectar i perseguir la corrupció. Tal com va anunciar el seu director, Joan Llinares, a eldiario.es en una entrevista, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dilluns la convocatòria per a cobrir provisionalment 21 dels 33 llocs de l'organigrama de l'Agència. D'aquesta forma, l'organisme arrancarà, incloent al director, amb 22 persones de les 34 que preveu la seua estructura completa.

Fins a 17 dels 34 integrants de l'Agència Valenciana Antifrau formaran part de la direcció d'anàlisi i investigació, que es dedicarà a detectar i perseguir la corrupció. Per aquest motiu també pràcticament la meitat, 10 de 21, dels llocs que s'ofereixen ara provisionalment en la convocatòria es refereixen a aqueixa àrea de treball.

Es tracta dels llocs de major responsabilitat de l'àrea, ja que es cobriran en aquesta fase la direcció d'anàlisi i investigació, les seues quatre prefectures de servei, les cinc prefectures d'unitat i una prefectura de negociat, deixant per a més endavant quatre places de tècnic i una d'auxiliar administratiu.

Les altres direccions, de menor pes en termes de personal, són la de prevenció i formació, que tindrà quatre integrants i de la qual es convoquen ara dues places, i la d'afers jurídics, amb cinc membres de plantilla, dels quals se'n preveu cobrir provisionalment dues.

La resta del personal correspon al gabinet de direcció, relacions institucionals i participació, del quual es proveiran la prefectura de gabinet i la secretaria de direcció, i l'àrea d'administració, recursos humans i gestió econòmica, que comptarà amb cinc places, de les quals se n'ofereixen quatre.

Com reflecteix la resolució, aquestes places s'ofereixen “a tots aquells funcionaris o funcionàries de carrera de les diferents administracions públiques que, reunint els requisits per a exercir-los, estiguen interessats a cobrir-les en comissió de serveis o, si escau, adscripció provisional”. Llinares ha fixat el 18 de setembre com a termini perquè presenten les seues sol·licituds els aspirants a formar part de l'Agència Valenciana Antifrau.

L'organisme, creat per les Corts Valencianes, té autonomia de funcionament i capacitat per a perseguir el frau, incloent la possibilitat d'aplicar sancions econòmiques als que obstaculitzen els controls, en totes les administracions valencianes, les empreses públiques i les concessions.

Etiquetas
stats