Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Protestes contra la tortura en el 'paseíllo' d'animals morts en les corregudes d'Algemesí

El cadàver d'un dels jònecs després de la correguda d'Algemesí.

Toni Cuquerella

Desenes de persones van tornar a protestar aquest diumenge a les portes del recinte d'Algemesí (València) on se celebren les corregudes dins dels actes de la seua 'Setmana Taurina' per a denunciar el que consideren “tortura animal” d'uns 40 jònecs programats dins d'aquestes festes i també pel tracte que es dóna al cos mort de l'animal quan és tret al carrer.

En aquesta ocasió, l'acció duta a terme en el carrer de València cantonada amb el de l'Abadia va obligar els organitzadors de les corregudes a modificar el recorregut habitual. En eixir un dels bous morts, el tercer dels que van ser torejats, una retroexcavadora el va carregar en la seua pala i el van tapar amb una lona. Aquesta vegada, en lloc d'arrossegar l'animal mort, la màquina es va desviar pel carrer de València, davant la protesta dels lactivistes al crit d'“Algemesí antitaurí” i “tauromàquia abolició”.

Malgrat el fort desplegament policial, alguns taurins van agredir tres activistes contra el maltractament animal. La policia va acabar desallojant els animalistes, que van continuar la seua protesta en l'escorxador, on van intentar parar la màquina retroexcavadora que transportava el jònec mort. També allí va haver-hi una agressió de taurins contra els activistes, que de nou van ser desallotjats per la policia.

El vídeo mostra com es recull amb una pala de tractor el cos inert d'un animal, així com la protesta del activistes.