Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Port de València justifica l'ampliació nord perquè crearà 13.000 llocs de treball

Aurelio Martínez parla en l'acte de presentació.

Carlos Navarro Castelló

El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha presentat aquest dilluns els resultats de l'estudi d'impacte econòmic dels ports de València, Sagunt i Gandia, en un acte al que també ha assistit el president del Consell, Ximo Puig.

La Universitat Politècnica ha sigut l'encarregada de realitzar l'informe que s'ha completat a partir d'un qüestionari contestat per 780 empreses.

Entre les dades que llança el document, destaca que els tres ports generen 36.978 llocs de treball directes i indirectes, la qual cosa suposa un 2,05% del total d'ocupacions de la Comunitat Valenciana.

Això suposa que dos de cada 100 ocupacions de l'autonomia valenciana estan relacionades amb alguna empresa, institució o organisme públic vinculat a l'activitat portuària de la APV.

D'aquesta forma, l'impacte econòmic global (directe i indirecte) d'aquests tres ports ascendeix a 2.352 milions d'euros l'any, xifra que equival al 2,49% del total del moviment econòmic de la Comunitat Valenciana.

A més, els ports de València, Sagunt i Gandia generen unes rendes salarials brutes de 1.149 milions d'euros (el 2,25% de les rendes de la Comunitat) i la Hisenda Pública va ingressar 50 milions d'euros el 2015 gràcies a l'activitat econòmica de l'APV.

En aquest sentit, Martínez ha informat que aquest divendres s'aprova el plec de condicions del concurs per a adjudicar la construcció de la primera fase del moll de l'ampliació nord del Port de València, que suposarà una inversió de quasi 400 milions d'euros, els quals es finançaran al 50% per l'APV i per iniciativa privada.

El president de l'APV ha afegit que amb aquesta inversió l'entitat podria aconseguir els 50.000 llocs de treball entre directes i indirectes i el port augmentaria la seua capacitat en un 50%.

D'altra banda, ha comentat que espera que la Zona d'Activitat Logística (ZAL) de València s'aprove definitivament a la fi d'enguany o principis del que ve, moment a partir del qual es podrà traure a concurs l'adjudicació d'espais i, per tant, es posarà en funcionament.

Martínez ha assegurat que ja tenen empreses interessades a instal·lar-se i ha recordat el compromís que els nous llocs de treball tinguen impacte en el barri de Natzaret.

Etiquetas
stats