Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

‘El Bigotes’ en el seu casament, sobre Camps: “Un dia em va veure patir i em va dir: ‘Xicot, vine-te’n a València’”

Imatge de Francisco Camps i la cúpula del PP valencià en el casament d’‘El Bigotes’

Toni Cuquerella

València —

14 de març de 2008. Casament d’Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’, presumpte capitost de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. El nuvi pronuncia una al·locució als invitats en la sala de banquets, en què fa dues referències fonamentals d’agraïments personals a dos ‘Pacos’: Paco Camps, llavors president de la Generalitat; i Paco Correa, el presumpte líder de la trama corrupta a escala estatal. El vídeo publicat per El Español mostra l’interior d’un convit de casament que ha estat mostra de les relacions internes de la Gürtel i els seus protagonistes principals

Francisco Camps està en l’apogeu. Han passat uns quants dies des de la segona victòria electoral del PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero, i Camps, que destaca entre els barons populars (‘El Bigotes’ insinua en la intervenció que és un presidenciable de futur), d’ací a tres mesos salvarà el lideratge de Rajoy davant de l’acaçament d’Aguirre. Símbol del poder és l’escenari del casament, el Veles e Vents’, l’edifici central del complex erigit per a l’America’s Cup de l’any anterior, i Camps està en una taula amb la cúpula del PP valencià del moment, cúpula que uns quants anys més tard estarà quasi tota imputada per corrupció. Llevat del mateix Camps.

Malgrat que després d’haver esclatat tota la investigació de la Gürtel ‘El Bigotes’ dirà del mateix Camps que és “una merda com a amic”, en aquell moment tot eren elogis. Recordava un article “bonito de narices” de lloa en ABC, “Paco Camps, president de la Generalitat, a qui tothom diu Paco”; però, sobretot, explicava que “un dia em va veure patir, perquè estava una mica cansat d’estar a Madrid, i em va dir: ‘Xicot, vine-te’n a València’. I ací estic, president”. Però les paraules més espinoses són les que els segueixen: “Sempre m’ha donat coses bones, sempre es preocupa de mi” i que “és collonut com a persona i com a amic, no falla mai, i això és l’hòstia. Gràcies”.

Aquestes paraules entronquen amb la famosa gravació de l’“amiguito del alma, te quiero un huevo” entre Camps i ‘El Bigotes’ la vespra del Nadal del 2003, en què parlaven dels regals que va fer Álvaro Pérez a la família del president. En aquesta conversa, ‘El Bigotes’ ja mostrava la seua gratitud amb els regals i amb expressions com “tindràs durant molts anys la meua lleialtat”, a la qual cosa Camps responia “perdona, durant molts anys? No, fill de puta, durant tota la vida. Ha, ha...”. En un altre moment de la gravació, ‘El Bigotes’ li destacava una targeta gran amb paraules d’agraïment i li indicava “fixa’t si et dec”. No obstant això, Camps va limitar la seua relació amb Pérez únicament a actes del PP.

Segons la documentació de què disposa la UDEF (Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal) de la Policia, xifra en 3.077.400 euros els diners que va rebre Orange Market en ‘B’ durant els anys 2007 i 2008, “vinculats directament o indirectament” amb el Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Agraïments a Correa

Agraïments a CorreaPerò el moment en què més emocionat es va mostrar Álvaro Pérez va ser quan es va referir a Francisco Correa, el presumpte cap de Gürtel. Sobre ell va afirmar que “si no haguera estat per Paco Correa, probablement jo continuaria treballant en alguna televisió, o en algun lloc, i no hauria conegut tota la gent que conec hui que està ací”, i acaba sanglotant i dient: “Dit això, i després d’haver sentit tot el que he dit, llavors, doncs, us podeu imaginar com d’important que és en la meua vida aquest home”. I es fon en una abraçada amb Correa.

Etiquetas
stats