Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Camps acusa Anticorrupció de polititzar el cas de la Fórmula 1 i “preconstruir proves” contra ell

Francisco Camps saluda Bernie Ecclestone a València

Sergi Pitarch

València —

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha presentat un recurs de reforma en què demana l’arxivament de la interlocutòria de la jutgessa del cas Valmor, que investiga les negociacions per a l’arribada de la Fórmula 1 a València, que demana la seua imputació per prevaricació i malversació de cabals públics. En l’escrit, la defensa de Camps arremet contra el fiscal Anticorrupció, a qui acusa de polititzar la causa i de “preconstruir proves il·legalment” contra ell.

L’expresident de la Generalitat considera que la denúncia d’Anticorrupció contra ell, l’expilot Jorge Martínez “Aspar” i l’exconsellera de Turisme Lola Johnson no té fonament, per la qual cosa sol·licita l’arxivament de la causa i anuncia un recurs d’apel·lació en el cas que la seua petició no siga satisfeta.

A més, i en el cas que finalment haja de declarar el pròxim 24 de gener en instrucció, “s’habilite i es permeta a qualsevol mitjà de comunicació que ho sol·licite entrar a presenciar i gravar si escau la declaració completa d’ell mateix i les intervencions de tots els participants en la declaració esmentada, sense limitació”. Segons l’advocat de l’expresident de la Generalitat, “amb l’únic objecte d’evitar la malintencionada transmissió prèvia i posterior a què ens tenen acostumats”.

L’escrit de la defensa assegura que en la denúncia de la Fiscalia Anticorrupció –la inicial va ser del PSPV– no es diu “quin és el comportament il·lícit perseguit, però essencialment per què aqueixa acció transgredeix la llei i quina és la norma infringida”. “Un estat de dret no pot permetre una investigació prospectiva amb únics objectius polítics”, assevera.

La principal defensa de l’expresident es basa en la falta de competència directa que tenia per a la contractació pública per part de les empreses i entitats públiques que van contractar les despeses de la Fórmula 1. Camps defensa que, pel seu càrrec, “presidia” la Generalitat i no la “dirigia”. L’expolític al·lega que cap dels seus subordinats ha declarat en instrucció que donara ordres directament per a dur a terme cap actuació pretesament il·lícita. “No es pot atribuir a Camps la responsabilitat sobre els actes de tots i cada un dels òrgans i les entitats del Govern valencià”, addueix.

Sobre el pretés benefici a Jorge Martínez “Aspar”, un dels accionistes de l’empresa privada Valmor que va impulsar la Fórmula 1, assegura que el sou de més de 100.000 euros li’l va posar l’empresa i que ell, com a president de la Generalitat, no hi va tenir res a veure. És més, recorda que va ser una decisió dels tres socis de Valmor, el mateix “Aspar”, l’empresari Fernando Roig i l’expresident de Bankia José Luis Olivas. Ni Olivas ni Roig estan investigats en la causa.

L’expresident defensa “Aspar” i Belén Reyero, la persona que va estar en les negociacions amb Bernie Ecclestone, i acusa el fiscal Anticorrupció d’haver ocultat els seus currículums per a “vilanitzar-los” i construir “un ambient de confabulació i contuberni”.

L’expresident afirma que hi ha un error en les dates de les negociacions i nega que estiguera en una reunió a Londres amb Bernie Ecclestone en què se’l situa en la denúncia d’Anticorrupció. Acusa també el fiscal d’interpretar erròniament l’informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la policia nacional.

Fa poc el Jutjat d’Instrucció número 2 de València va separar el cas Valmor en dues peces. En la que està present Francisco Camps s’investiguen les negociacions perquè l’empresa privada Valmor organitzara la Fórmula 1 i en què hauria intercedit l’expresident beneficiant “Aspar”. En l’altra peça, més endarrerida, s’indaga en la compra per part de la Generalitat per un euro de la mercantil Valmor, que tenia un deute de 31,8 milions i que va assumir l’Administració autonòmica.

Etiquetas
stats