Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Castelló és la capital amb el metre quadrat més barat

Castelló té el metre quadrat més barat d'Espanya.

Roger Lorgeoux

Castelló és la capital de província amb el metre quadrat més barat d’Espanya. Segons l’informe anual que elabora Tecnitasa (Técnicos en Tasación SA), el preu del metres quadrat al barri de La Guinea a penes arriba a 363 euros, enfront dels 10.900 euros del carrer de Serrano a Madrid, que es manté com l’urbs més cara del país.

D’acord amb l’estudi immobiliari, adquirir un habitatge de 100 metres quadrats en aquesta zona de Castelló suposa un desembossament de 36.000 euros (fins a 1.090.000 euros a l’esmentat carrer de Serrano). Aqueix preu per la propietat també resulta econòmic quan es parla de lloguer. M. Carmen Montera, de 49 anys i veïna del barri, assegura que “per 280 euros o menys per mes pots trobar un pis per a viure ací”.

“No sabria dir molt bé per què tenim els preus més baixos d’Espanya, però s’hi viu relativament bé. Jo visc en aquesta zona des del 1972 i mai no he tingut problemes”, explica.

La Guinea és un barri modest de Castelló, compost per mitja dotzena d’illes de cases, amb edificis antics que, en la majoria dels casos, necessiten reforma. A penes hi ha obra nova i gairebé tots els habitatges en venda són propietat dels bancs. La renda mitjana respon al perfil de treballadors de classe humil, i hi ha una taxa d’atur elevada.

Segons l’informe anual de la societat de taxació independent de bancs i entitats financeres, la crisi econòmica continua afectant el preu dels habitatges, especialment als barris més econòmics. No obstant això, el mercat immobiliari tendeix cap a l’estabilització en els preus. En els últims 12 mesos les pujades i baixades del metre quadrat no han estat molt pronunciades en la majoria de les ciutats espanyoles. Hi predominen pujades lleugeres i encara hi ha algun descens notable.

Etiquetas
stats