Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura en Catalunya y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Pedro Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Confederació Empresarial Valenciana fa un pas per a convertir-se en la patronal autonòmica

Ximo Puig, amb González (Cierval), Boluda (AVE) i altres empresaris.

Miguel Giménez

La patronal autonòmica valenciana (Cierval) estava condemnada a la desaparició. Amb unes pèrdues per valor d'1,5 milions d'euros des de l'exercici de 2015 i un deute superior als 600.000 euros amb la Generalitat Valenciana -la situació econòmica de Cierval estava llastrada per la pèssima gestió de les organitzacions empresarials de Castelló (CEC) i Alacant (Coepa)-, la direcció de la confederació patronal autonòmica sol·licitava aquest dimarts la seua liquidació ofegada pels deutes. El passat mes de desembre va presentar un preconcurs de creditors que, no obstant això, no li ha servit per a trobar una solució al greu problema en el qual es troba.

Ara, tal com va anunciar fa amb prou faenes unes setmanes el seu president, Salvador Navarro, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) -l'única sanejada de les tres patronals provincials-, ha fet un pas endavant que serà confirmat el pròxim 3 de març, quan els òrgans directius de la CEV aproven la reforma de l'article 4 dels seus estatuts. Això li permetrà modificar el seu àmbit territorial i poder convertir-se en la nova patronal autonòmica, tot transformant-se així en la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CECV), en substitució de Cierval.

Els objectius de la nova organització, tal com ha anunciat el seu president, seran “vertebrar, integrar i aconseguir un projecte de futur”. D'aquesta manera, la nova patronal autonòmica obri la porta a associacions sectorials i comarcals perquè decidisquen si s'integren en aquesta organització, que comptarà amb una representació del 30% de les empreses i un 70% de les sectorials i comarcals. Així, la CECV tindrà tres vicepresidents provincials i altres tres sectorials, i cap dels seus membres podrà concentrar més del 30 % de l'assemblea.

José Vicente González beneeix la nova patronal

El president de Cierval, José Vicente González, ha valorat el pas endavant donat per la CEV, la proposta de la qual considera “oportuna”. En la seua opinió, malgrat haver “matat” Cierval això no vol dir que no siga necessària una confederació empresarial autonòmica. Precisament, sobre les raons per les quals Cierval s'ha vist obligada a la liquidació, el representant de la patronal ha explicat que ha caigut perquè dues de les tres potes que sustentaven el “tamboret” -CEC i Coepa- han “fet fallida”, al mateix temps que lamentava que durant un any i mig “remara sola” la confederació valenciana.

A més, ha afegit que s'han presentat una desena de solucions per a intentar que Cierval sobrevisquera, però cap ha prosperat, “i no serà perquè no ho hem treballat, però no hem rebut ni un maleït paper de les altres dues”. Ara, queda la presentació del concurs de creditors, que tindrà lloc “el més prompte possible”. Després, es nomenarà una gestora, que serà l'encarregada de dur a terme el procés de liquidació, ha explicat González, que ha avançat la seua dimissió.

Precisament, el president de la Generalitat, Ximo Puig, es referia aquest dimecres a la situació de Cierval i apuntava: “Cadascú ha d'assumir la seua responsablitat i, sobretot, els gestors que han portat aquestes organitzacions on les han portat”. No obstant això, Puig considera “necessària” l'existència d'una plataforma empresarial autonòmica.

stats