Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Ciutat de la Llum podrà tornar a acollir rodatges de productores privades després d'un període per determinar

El president de la Generalitat, Ximo Puig

EFE

Alacant —

L'autorització de la Comissió Europea perquè la propietat dels platós de Ciutat de la Llum torne a la Generalitat Valenciana, mitjançant una dació en pagament, inclou el rodatge de pel·lícules després d'un període d'anys encara per negociar i sempre que siga per part del sector privat.

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, al final d'un consell d'administració de Ciutat de la Llum en el qual ha informat que la direcció general de la Competència de la Comissió accepta liquidar la pròpia Ciutat de la Llum a través de la cessió d'actius i passius a la Societat pública de Projectes Temàtics de la Comunitat (SPTCV), dependent del Consell.

Per al president, es tracta de “una molt bona notícia per a Alacant i per a la Comunitat” ja que els valencians tornen a ser els propietaris d'unes instal·lacions que han costat 343 milions d'euros de diners públics i que, a causa de la gestió de l'anterior Consell del PP, estaven destinades a ser “regalades” a un comprador i sense condicions.

Puig ha explicat que, a causa que el deute de 264 milions d'euros de Ciutat de la Llum era amb la Generalitat Valenciana, la Comissió ha aprovat la dació en pagament sota tres condicions, que a més seran objecte de negociació en les pròximes setmanes perquè la seua intenció és suavitzar-les.

Aquestes tres premisses són que durant 15 anys els platós i resta d'edificis no puguen dedicar-se a activitats no econòmiques, que aquests usos siguen supervisats per la Comissió i, la tercera, que després d'aqueix termini únicament puga haver-hi activitat lucrativa mitjançant una venda al sector privat en condicions de lliure competència.

El cap del Consell ha insistit que l'important és haver revertit la propietat d'aquest patrimoni, que fa uns anys estava destinat a malvendre's, i ha recalcat que ara es negociarà per a rebaixar els 15 anys proposats i flexibilitzar les possibilitats d'activitat.

Etiquetas
stats