Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compte arrere per a saber si les Falles són Patrimoni de la Humanitat

Carlos Navarro Castelló

El món faller es prepara ja per al que podria suposar un moment històric per a l’esdevenidor de la festa.

I és que ha començat el compte arrere perquè la UNESCO determine si les Falles mereixen ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Serà el novembre que aquest organisme de les Nacions Unides per a l’educació, la ciència i la cultura, amb seu a París, decidisca entre les propostes de diferents països.

Per Espanya, la festa gran de València va ser l’escollida l’octubre de l’any passat per a aspirar a aquest reconeixement.

I per a afrontar aquest esprint final i posar la candidatura de València en primera línia, l’Ajuntament, des de la Regidoria de Cultura Festiva i de la Junta Central Fallera (JCF), ha preparat una sèrie d’accions, a més d’una gran festa si finalment les Falles són les escollides.

La més immediata i multitudinària serà l’anomenat ‘Comboi de rècord’, un esdeveniment pel qual entre la JCF i Arroz La Fallera congregaran 3.000 cuiners de paelles amb l’objectiu de superar el rècord Guinnes de persones guisant alhora.

Així, segons han explicat des de Cultura Festiva, “tant la JCF com el col·lectiu faller estan implicant-s’hi amb entusiasme per a demostrar la capacitat organitzativa d’una festa que mou tanta gent com són les Falles, i llançar un missatge al món de cohesió, germandat i capacitat d’aconseguir grans reptes quan es treballa de manera cooperativa”.

Les mateixes fonts han explicat que aprofitaran aquest acte multitudinari per a donar suport a la candidatura de les Falles.

A més, també amb vista a l’octubre, la JCF prepara un llibre sobre les Falles com a Patrimoni de la Humanitat, llibre gràfic de promoció i divulgació de la festa des del punt de vista de la candidatura.

L’entitat també prepara una web específica en què s’expliquen els principals elements patrimoniables, la documentació presentada en la candidatura (vídeo, dossiers) i espai per als ambaixadors de les Falles UNESCO que enguany han estat fent campanya de promoció en els països respectius.

Finalment, la JCF editarà cartells i els repartirà entre els comerços de la ciutat per a donar suport a la candidatura, així com també díptics informatius.

Una gran festa a les torres de Serrans

Des de Cultura Festiva han informat eldiario.es que, en el cas que finalment les Falles siguen guardonades amb el reconeixement de la UNESCO, s’ha començat a planificar un gran acte de celebració previsiblement el cap de setmana següent a la notícia sota l’etiqueta #FallesUNESCO.

Les mateixes fonts han comentat que l’acte tindria lloc a les torres de Serrans, pel simbolisme i la importància que tenen en el món faller.

Hi estarien presents els elements culturals, tradicionals i folklòrics més importants de la candidatura i es llançaria un missatge al món per anunciar que les Falles ja són Patrimoni de la Humanitat.

Les mateixes fonts han assegurat que l’edil i president de la JCF, Pere Fuset, té la intenció d’obrir aquesta celebració a totes les comissions, tant de la ciutat com de fora, així com també comptar amb la participació directa dels fallers en el disseny de l’acte a través de la delegació de promoció exterior de la JCF.

D’altra banda, la web Change.org ja ha recollit més de 16.800 firmes de suport a la candidatura de les Falles.

Etiquetas
stats