Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Comunitat Valenciana: terra propícia per als festivals d’estiu

L’Ajuntament de Borriana no autoritza el festival Arenal Sound

Laura Martínez

Des de fa uns quants anys (dècades, si parlem de les convocatòries consolidades) els festivals de música s’han convertit en els protagonistes de les agendes d’oci de l’estiu. Durant tot l’any les organitzacions promouen les cites, exhibeixen els cartells amb els noms més destacats i anuncien els recintes i les activitats.Del més gran al més modest, són un fort atractiu turístic per a les localitats i una manera entretinguda de passar les jornades estivals. La Comunitat Valenciana s’ha anat consolidant com un dels territoris amb un nombre més gran d’esdeveniments musicals amb quatre grans convocatòries internacionals i desenes d’esdeveniments musicals durant el període estival.

Per ordre cronològic, cal destacar en les convocatòries en llengua pròpia el Feslloch, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol a Benlloch. Els caps de cartell són Fermín Muguruza, Auxili i Aspencat.La primera gran cita internacional està marcada en el calendari el 14 de juliol. El FIB, a Benicàssim, oferirà fins el diumenge 17 del mateix mes les actuacions de The Chemical Brothers, The Vaccines, Muse, The Kills, Zahara, Kendrick Lamar o Massive Attack en un cartell ben extens.Els escenaris més rockers els trobem enguany a Alacant. El Marearock, del 21 al 23 de juliol, oferirà les actuacions de Boikot, Kaotiko, Gatillazo, Hamlet i Narco, i també de grups valencians com Zoo, Mafalda i Charly Efe & Loren D.

En el panorama més alternatiu, amb tocs de balkan, gypsy-punk i ska hi ha l’Iboga Summer Festival a la platja de Tavernes de la Valldigna. Del 28 al 30 de juliol passaran per la localitat Alpha Blondy, Dubioza Kolektiv, Chico Trujillo o els espanyols Spin et kú.

Continuant amb el panorama internacional, la pròxima cita s’ha de buscar a Benidorm, en el Low Festival. Els dies 29, 30 i 31 de juliol hi actuaran grans figures de l’indie espanyol i internacional, com Hot Chip, Love of Lesbian, Monarchy, The Kooks, Los Planetas o Peaches.

Immediatament després i una altra vegada a Castelló, a la localitat de Borriana, se celebrarà la sisena edició de l’Arenal Sound. Del 4 al 7 d’agost passaran pels diferents escenaris des de grups indies fins a DJ, passant per rapers nacionals ben coneguts. S’hi oferiran les actuacions de Crystal Fighters, Kaiser Chiefs, Two Door Cinema Club o Steve Aoki a escala internacional, mentre que en l’àmbit nacional destaquen La Raíz –un clàssic en aquests festivals, que repeteix en uns quants aquest estiu a la Comunitat Valenciana–, Manel, Los Chikos del Maíz, Talco o Izal.Si posem el focus en la música electrònica, amb festivals que han anat creixent en els últims anys, ens hem de desplaçar a Cullera, amb el Medusa Sunbeach Festival els dies 12, 13 i 14 d’agost. El cartell inclou des de Steve Angello fins a Zombie Kids, i també Benny Benassi, Paul van Dyck, Polock, Kostrok o La Gran Pegatina.

Destaquen també altres cites al territori valencià, com l’Electrosplash!, a la platja de Vinaròs, del 8 al 10 de juliol, amb Polock, Kevin Yost i Dorian, entre altres; el Sent-me Cocentaina, trobada de noves tendències en música, de l’11 al 16 de juliol; el Rockejat de Torrent, del 21 al 24 de juliol, amb La Raíz, Va de Bo, Frida i Santi Bertomeu; el Leyendas del Rock a Alacant, del 10 al 13 d’agost, en què actuaran Mojinos Escozíos, Hamlet o Angelus Apatrida; el 19 i el 20 d’agost el Rabolagartija a Villena, amb Kutxi Romero, Boikot, Morodo, Juanito Makandé i Trashtucada i, finalment, el Fuzzville a Benidorm, el 9 i el 10 de setembre, que ja ha confirmat artistes com Radioactivity, The Oh Shees o Apache.

stats