Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Comunitat Valenciana rebutja de nou el sostre de dèficit proposat per Cristóbal Montoro

El conseller Vicent Soler dialoga amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría en presència del ministre Cristóbal Montoro i la secretària autonòmica Clara Ferrando

EFE

Madrid —

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha comentat aquest dijous que votarà en contra dels objectius de dèficit proposats pel Govern central perquè considera un “problema de base” que siga el ministre qui “decidisca per tots”.

Abans de participar en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), presidit per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el conseller ha subratllat que es troben en la mateixa situació “absolutament insuficient” de la passada reunió, fa vint dies.

En declaracions als mitjans, Soler ha incidit que no veu “substància” en la “decisió unilateral” del Ministeri sobre el repartiment del sostre de dèficit (del -0,4 per cent del PIB per a l'any que ve) perquè no hi ha “cap regla objectiva” que regule aqueixa decisió.

El conseller també ha criticat que mai es “qüestiona” els diners de l'administració central, i que és el de les autonomies i ajuntaments el que sempre està “limitat” i “mirat amb lupa”.

No obstant açò, Soler ha afirmat que si es produeix una nova reflexió que partisca d'una situació “raonable” en la qual es parle de les necessitats dels ciutadans i no de les administracions, les negociacions aniran “per bon camí”.

Informe comissió d'experts

Quant als dos informes que han redactat dues comissions d'experts creades per a fixar les bases dels nous models de finançament autonòmic i local, al conseller li agrada la seua “música” perquè intenta “irrompre” contra els “tabús del passat”.

Més distant s'ha mostrat en la proposta de la quitació o la reestructuració del deute, perquè aquesta té “molts orígens” i no té en compte la “casuística” de cada regió.

El conseller creu que aqueixes particularitats s'han de tenir en compte, atès que la Comunitat Valenciana, segons Soler, gasta menys de la mitjana però genera dèficit perquè els seus ingressos per càpita són menors.

Etiquetas
stats