Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell vol blindar l’estat del benestar i crear ocupació de qualitat amb els pressupostos del 2017

Ximo Puig i el seu equip passegen abans de la segona jornada del seminari del Consell a Torrevella.

Voro Maroto

Així ho ha dit el president de la Generalitat. El Govern del Botànic –format per PSPV-PSOE i Compromís– vol desplegar, a pesar de les seues penúries econòmiques, els serveis públics de qualitat i no fer ni un pas arrere en el nucli dur de l’estat de benestar. “Sanitat, educació i serveis socials”.

A més, segons Puig, la Generalitat vol reforçar el 2017 l’assoliment d’un dels seus objectius primaris: canviar el model productiu valencià. Per a fer-ho, els comptes públics intentaran “donar suport al creixement” i contribuir a la creació d’“ocupació de qualitat”.

A això haurà de contribuir la guerra a la burocràcia declarada pel Consell. La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha anunciat canvis en dues lleis –la de funció pública i una altra de relativa a Hisenda aprovada en solitari pel PP al final del seu mandat– per a posar fi a la “burocratització insuportable” de la gestió pública, que alentiria molts projectes de la Generalitat.

El sanedrí de Torrevella, previst des de fa mesos, arriba poc després de les eleccions generals, els resultats de la qual es van interpretar com un toc d’atenció al Consell, i entre moviments entre bambolines de Podem, que no descarta entrar –ara és el seu suport parlamentari– en el Govern valencià. Puig i el seu equip ja van protagonitzar el novembre unes jornades semblants a l’altre cap de la Comunitat Valenciana, Morella.

L’objectiu declarat de la iniciativa, segons Puig, és “estudiar el projecte [del Govern del Botànic], veure què hem complit i en què hem fallat, i establir com hem de millorar”. Una de les àrees de millora ja la va assenyalar la vicepresidenta el divendres: la ineficiència de l’Administració.

Cap de setmana a costa dels valencians

El PP considera el seminari de Torrevella un exercici de propaganda inútil del Govern. Rubén Ibáñez, diputat autonòmic, ha acusat aquest dissabte el Consell de “falsejar els comptes” i amagar “200.000 factures” mentre “passa el cap de setmana a costa dels valencians”.

Etiquetas
stats