Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge envia Correa, Crespo i ‘el Bigotes’ a presó per les mossegades de la Gürtel a València

Francisco Correa, amb el seu advocat, en arribar al TSJ valencià

Voro Maroto

València —

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat l’ingrés en presó provisional comunicada sense fiança de Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes, condemnats a més de deu anys de presó per les contractacions irregulars a empreses de la trama Gürtel per al pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur. La sala entén que hi ha risc de fuga dels condemnats. L'advocat de Crespo, Miguel Durán, ha confirmat l'ingrés de tots tres al centre penitenciari de Picassent.

L’alt tribunal valencià estima així la petició de la Fiscalia Anticorrupció i acorda, com a mesura cautelar, l’ingrés immediat a la presó d’aquests tres condemnats sense esperar que la sentència, que els imposa penes de 12 i 13 anys de presó per associació il·lícita, tràfic d'influències, malversació, suborn i falsedat, siga confirmada pel Suprem, tribunal davant del qual pot ser recorreguda.

Arribada al TSJCV

Correa, capitost de la trama corrupta condemnat a 13 anys i tres mesos de presó, ha estat el primer a arribar al Tribunal Superior de Justícia valencià, pels volts de les 9.15 hores, per a saber si havia d’entrar a la presó o no. Al cap de poc temps hi han arribat Pablo Crespo i Álvaro Pérez, el Bigotes. Ni Correa ni Pérez han fet declaracions, mentre que Crespo ha assegurat: “Estic molt tranquil”. Un dels advocats de Crespo ha arribat al TSJCV amb tres bosses d’esport, que, segons ha explicat, incloïen roba del seu defensat i eren una mostra que “no hi ha intenció d’eludir la justícia”.

La vista de tràmit per a escoltar les parts i decidir l’ingrés a la presó dels condemnats se celebra aquest dimarts i dimecres que ve. Aquest primer dia hi han comparegut Correa i la resta dels membres de la seua organització: els esmentats Álvaro Pérez i Pablo Crespo, i també Isabel Jordán, Mónica Magariños i Cándido Herrero.

L’exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez; el seu excap de gabinet, Rafael Betoret (condemnat per suborn impropi en el cas dels vestits), i la resta dels càrrecs del Consell de Francisco Camps han d’acudir dimecres al TSJCV, que dictaminarà sobre el seu possible ingrés a la presó.

Condemnats 11 dels 13 encausats

El TSJCV va condemnar Correa i Crespo el divendres 10 de febrer a 13 anys de presó, “el Bigotes” a 12 i Martínez a 9, per l’operació ordida per a concedir de manera irregular diverses adjudicacions de la Generalitat entre el 2004 i el 2009, quan el PP de Francisco Camps governava la Comunitat Valenciana, a empreses de la trama.

Correa, Pérez i Crespo són culpables de tres delictes: associació il·lícita, suborn actiu i tràfic d’influències; la consellera, de malversació i suborn passiu. El tribunal ha ordenat la confiscació del rellotge regalat per la trama a Martínez, un Hublot valorat en 2.400 euros, o, si no es troba, el decomís d’aquesta quantitat.

Rafael Betoret, ja condemnat en el cas dels vestits en què Francisco Camps va ser absolt, ha estat castigat amb 6 anys de presó; Isaac Vidal, excap de l’àrea de Mercats de l’Agència Valenciana de Turisme, amb 7; Jorge Guarro, excap del servei de Promoció de la mateixa agència, a 4, i Ana Grau, exresponsable de Fires de la conselleria, a 3.

stats