Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Correa resol la 'X' de la Gürtel valenciana: “Ricardo Costa va ser qui ens va dir que facturàrem als empresaris els actes del PP”

Francisco Correa (dreta) amb Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'El Bigotes' a l'Audiència Nacional

Sergi Pitarch

Madrid —

Entre la confessió dels empresaris i la declaració del capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, la cúpula del PP de Francisco Camps té molt difícil eixir indemne del macrojudici a la xarxa corrupta. Correa, que ja va confessar en un escrit abans de la vista oral, ha assenyalat als polítics com a culpables del finançament irregular i d'haver-los obligat a cometre els delictes.

“Pablo Crespo va venir molt enfadat a Madrid perquè li obligaven a cobrar els actes del PP als empresaris. Ell venia de la política i sabia que açò ens portaria problemes”, ha explicat Correa. Qui va prendre la iniciativa? ha suggerit la fiscal. Al que el líder de la trama ara a la presó ha respost amb rotunditat: “El PP”.

I llavors ha iniciat la seua justificació. “Si no ho haguérem fet –facturar a les empreses valencianes- hauríem hagut de fer fallida i tancar. Ens devien mig milió d'euros”. “Ens ha passat com als empresaris, que estarien obligats a pagar-nos a nosaltres perquè no els baixara el treball en les seues respectives circumscripcions”, ha manifestat.

Quan la fiscal ha finalitzat l'interrogatori, Correa ha demanat la paraula per a puntualitzar la seua declaració: “Tot el que nosaltres hem facturat a aquests empresaris han sigut treballs reals fets per al Partit Popular. Cap inventat”, ha sentenciat. Un argument demolidor i que situa als caps de la trama en el PP.

I ha resolt l'X. Corretja ha declarat a preguntes de l'Advocat de l'Estat que Pablo Crespo li va explicar: “va ser Ricardo Costa qui ens va dir que facturàrem als empresaris els actes del PP”.

Etiquetas
stats