Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rus, en llibertat: “Sóc el ‘jefe’”, “això és un muntatge” i “a qui hi fica la mà, se li l’ha de tallar”

EAlfonso Rus en un cotxe de la Guàrdia Civil.

Efe

L’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, que el jutge del cas Imelsa ha deixat en llibertat provisional, ha defensat hui que en aquesta investigació “tot és un muntatge”, que oferirà la seua versió del que ha passat quan es recupere i que “a qui hi fica la mà, se li l’ha de tallar”.

En declaracions als periodistes abans d’abandonar la Ciutat de la Justícia, en què ha prestat declaració davant de l’instructor del cas, Rus ha dit que se sent “innocent totalment”, que no sap de què se l’acusa i que el que passa “no és normal”.

“Des de fa molt de temps em volien apartar del partit”, ha assenyalat l’expresident provincial del PP i exalcalde de Xàtiva, visiblement cansat, tot i que ha volgut atendre els mitjans després de deixar passar els altres tres exalts càrrecs que també han declarat en últim lloc juntament amb ell: Máximo Caturla, Juan José Medina i Emilio Llopis.

“No em sent traït ni decebut pels companys del partit”, ha declarat i ha negat que tinga empreses a l’estranger, que desconeix la resta de les persones detingudes amb ell des de dimarts i ha lamentat que l’Operació Taula s’haja “anunciat en un periòdic prèviament” i haja estat “radiada i televisada”.

Preguntat si, com ha mantingut en alguna entrevista parlant de temes de corrupció, a qui hi fica la mà se li l’ha de tallar, ha respost: “Sempre”.

Sobre el presumpte finançament il·legal del PPCV que es pot derivar de les investigacions en curs, ha dit que ell “mai” no s’ha ocupat d’això i ha afegit: “Si és per mi, zero finançament il·legal. No sé res que tinga a veure amb bitllets de 500” euros.

Quant a les “línies roges” que va marcar la legislatura passada el llavors president de la Generalitat i líder del PPCV, Alberto Fabra, per a apartar de primera línia els càrrecs públics implicats en presumptes casos de corrupció, Rus ha assenyalat: “Són convenients quan hi ha seguretat i certesa. Un partit no pot tenir 2.000 milions en factures als calaixos”.

Ha agraït el “tracte correcte” que ha rebut des que va ser detingut dimarts passat i ha reconegut que ara serà “complicat” explicar a la gent qui és ell realment. “Jo sóc el jefe”, ha ironitzat.

“Tot ha estat un muntatge”, ha assenyalat per a respondre que no a la pregunta de si l’autor de tot és l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent i preguntar-se: “Com pot ser que hagen agafat Marcos i que la trama siga de Rus? No ho entenc”.

Sobre el seu paper com a responsable màxim de la Diputació, ha respost amb una altra pregunta: “I per què en el tema d’Acuamed no n’és Soraya, la responsable?” i ha afegit a continuació que amb això no vol dir que la vicepresidenta del Govern estiga implicada en el cas de presumpta corrupció en l’empresa pública que gestiona infraestructures hídriques a la costa mediterrània.

“Jo tinc la responsabilitat d’haver col·locat algú que no ha complit i per això me n’he d’anar”, ha assenyalat Rus, que ha negat haver tingut el control directe sobre tots els empleats de la Diputació, que ha estimat en uns 5.000.

Sobre la fiança de responsabilitat civil que li ha imposat el jutge, la més alta dels vint-i-quatre detinguts, ha assenyalat que, si tinguera aquests dos milions d’euros, “els pagaria de seguida”.

Quant als crits i les acusacions d’alguns veïns quan eixia detingut del seu domicili en un cotxe policial, ha reconegut que es va sentir malament perquè no es va poder defensar i ha reivindicat que ell mai no s’ha amagat, sinó que sempre ha donat “la cara”.

Rus ha estat increpat per una desena de persones que li han dit “corrupte” i “lladre” abans de pujar a un Mercedes gris que l’esperava davant de la Ciutat de la Justícia.

Etiquetas
stats