Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una de les firmes investigades en relació amb Alfredo Castelló va col·laborar amb el PP d’Isabel Bonig

Isabel Bonig, quan era consellera d'Obres Públiques, i Alfredo Castelló, quan era alcalde de Sagunt.

elDiariocv

Una empresa va pagar una part de la campanya electoral municipal que Isabel Bonig, presidenta actual del PP valencià, va dur a terme el 2011 per a ser reelegida alcaldessa de la Vall d’Uixó (Castelló). Es tracta d’una empresa de serveis que un any abans havia aconseguit una contracta d’enllumenat públic del mateix Ajuntament. El llavors president local del partit, Vicent Aparici, va negociar amb un responsable de l’adjudicatària perquè assumira el cost del projecte digital i de la web del PP de la Vall amb una despesa mínima per als populars.

Aqueixa empresa era Imesapi, del grup ACS, propietat de Florentino Pérez. Es tracta d’una de les firmes investigades ara en l’anomenada Operació Flotador, que va portar divendres passat 21 d’octubre agents de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) a registrar l’Ajuntament de Sagunt i altres dependències. Entre les obres que s’investiguen destaquen l’asfaltatge i el manteniment de vials públics de la ciutat.

Iniciada l’agost del 2015 i originada en irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes, la investigació se centra en els mandats dels anys 2007-2011 i 2011-2014, en què va ser alcalde de Sagunt Alfredo Castelló, que està en el punt de mira de la UDEF juntament amb 11 regidors i exregidors del PP més. Castelló forma part del Grup Parlamentari que lidera Bonig en les Corts Valencianes i és president del Comité de Garanties de l’organització valenciana del PP, que lidera aquesta última.

Bonig va al·legar al seu moment, quan el diari El País va publicar la notícia, que, a pesar que llavors era alcaldessa, no sabia com es va contractar la web local del partit perquè no tenia cap lloc de responsabilitat en l’estructura del PP de la Vall. Bonig va remetre llavors al “responsable de l’organització local del PP”, que era Vicent Aparici.

Segons el diari El Mundo, encara que inicialment la Fiscalia va presentar una denúncia per prevaricació arran d’haver detectat fraccionaments de contractes, en el curs de la investigació s’haurien detectat pretesos regals als implicats.

Etiquetas
stats