Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les Corts rebutgen incloure el SDDR en el Pla Integral de Residus

El ple de las Corts Valencianes durant el debat de política general.

EFE

València —

Les Corts Valencianes han aprovat aquest dijous, durant el debat de política general, instar al Consell a que impulse una taxa turística en la Comunitat Valenciana, mentre que van rebutjar incloure el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR) en el Pla Integral de Residus.

La segona i última jornada d'aquest debat, que va començar a les deu del matí, va finalitzar sobre la 1:45 hores d'aquest divendres, després de votar les 1.311 propostes dels grups parlamentaris, de les quals un miler les va presentar el PP i van ser rebutjades amb el vot en contra del PSPV, Compromís i Podem i l'abstenció de Ciutadans.

Podem havia demanat instar al Consell a revisar el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, per a incloure el sistema SDDR d'envasos, i que aquest compromís s'incloguera en els Pressupostos de 2018, petició que va ser rebutjada perquè només va tenir els vots d'aquest grup i Compromís, mentre que PSPV, PP i Cs van votar en contra.

Sí que es va aprovar una petició de Podem referida a les Diputacions, en la qual s'insta el Consell a elaborar un marc normatiu que assegure “la correcta coordinació i descentralització de competències i recursos” de les diputacions per a fer costat al món local, que van votar a favor PSPV i Compromís i va obtenir el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

Durant el debat s'han repetit les acusacions del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans al PP de “pretendre bloquejar” el seu desenvolupament i restar-li interès en presentar un miler de propostes, en lloc de limitar-se en el nombre de les registrades, davant això, els populars han defensat que els ciutadans “els paguen per treballar”.

Aquesta situació ha provocat que el PP no haja obtingut el suport de la resta de grups a cap de les seues propostes en aquest debat de política general, el segon de la legislatura i que coincideix amb el seu equador.

Taxa turística

Una de les principals mesures del debat ha sigut la proposta de Podem que es cree una taxa turística a la Comunitat Valenciaa, que s'ha aprovat per 34 vots a favor (Podem, Compromís i els quatre exdiputats de Ciutadans), 32 abstencions (PSPV-PSOE i Ciutadans, i el vot en contra del PP (29).

El text aprovat reclama un impost sobre l'activitat turística, que gravaria les pernoctacions i es destinaria a les infraestructures d'aquest sector, si bé el diputat d'aquest grup David Torres ha explicat que volen que s'aplique el 2018 i siga municipal, però acompanyada d'una regulació autonòmica, perquè tots l'apliquen.

Els socialistes han justificat la seua abstenció en què no recolzen una taxa turística autonòmica però està a favor de “meditar” sobre aquest assumpte i que hi haja un debat racional i amb el sector, mentre que Presidència de la Generalitat considera que aquest és un debat en el qual cal actuar amb rigor, amb estudis i en l'àmbit local.

Etiquetas
stats