Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Les Corts editen el primer mapa en valencià de les comarques valencianes

El president de l’AVL, Ramon Ferrer; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la consellera d’Habitatge, María José Salvador, i el director de l’Institut Cartogràfic, Xavier Navarro

Voro Maroto

València —

La Comunitat Valenciana ja té el primer mapa oficial de les comarques en valencià. Amb més de 1.000 topònims i en escala 1:300.000, l’obra ha estat feta per l’Institut Cartogràfic Valencià amb l’ajuda de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Les Corts Valencianes n’han imprés 3.000 exemplars –una inversió de 2.200 euros–, que lliuraran a les persones o a les entitats, per exemple, col·legis, que visiten la institució.

Mapa de les comarques de la Comunitat Valenciana

El mapa és un encàrrec del Parlament autonòmic. Segons el president, Enric Morera, una manera de “fer valorar el territori i recuperar l’orgull de ser valencians”. Els topònims respecten la denominació oficial dels municipis, que pot ser en valencià, en castellà o en les dues llengües. A les localitats castellanoparlants amb denominació històrica en valencià –com els casos d’Oriola o Sogorb, per exemple– també s’hi ha afegit, a la castellana, la denominació valenciana corresponent.

El mapa també es podrà adquirir en paper o baixar en format pdf des de la web de l’Institut Cartogràfic Valencià, una entitat de la Generalitat.

Etiquetas
stats