Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Milers de persones participen en la concentració d'Escola Valenciana contra els atacs al sistema educatiu

Acte d'Escola Valenciana a la plaça de la Mare-de-déu, a València.

elDiariocv

Escola Valenciana, l'entitat que agrupa les organitzacions que defensen l'ensenyament en valencià, ha reunit milers de persones aquest dissabte en un acte festiu celebrat a la plaça de la Mare-de-déu, a València, sota el lema “l'educació ens dignifica”. Els assistents, que han omplit la plaça, han participat en actuacions musicals, castells de grups de muixarangues i desfilades de gegants.

La concentració tenia una motivació reivindicativa davant els atacs de què estan sent objecte el sistema educatiu valencià “Les tasques que desenvolupen les comunitats educatives s’han vist qüestionades en alguns mitjans de comunicació que es fan ressò d’una campanya de desprestigi orquestrada amb intencions electoralistes”, assenyalava el manifest de la convocatòria.

“Escola Valenciana creu que cometen una gran irresponsabilitat atacant un dels pilars mestres de la nostra societat”, assenyalava el manifest. “Als seus arguments no fan servir raonaments pedagògics ni científics. Únicament pretenen fer trontollar el prestigi social i la llarga trajectòria d’èxit d’unes comunitats educatives que ajuden a construir el futur de generacions de xiquets i xiquetes. Aquesta construcció s’està fent amb treball en equip, amb convivència participativa i democràtica, amb grans dosis d’implicació i un rumb compartit gràcies a un debat pedagògic constant”.

“Disparen cap a l’educació que germina amb el debat del pensament lliure, contra l’educació inclusiva. Volen destrossar la coeducació que tant trobem a faltar al nostre entorn”, insistia el manifest. “En definitiva, desitgen dinamitar el consens nascut del teixit social que envolta les comunitats educatives i que han escollit democràticament el model d’ensenyament plurilingüe en què el valencià hi és la llengua vehicular, amb distints nivells d’aplicació”.

Amb la concetració, Escola Valenciana ha volgut expressar “el seu suport davant de qualsevol tipus d'agressió cap a les persones i professionals que formen la comunitat educativa i la seua condemna a l’assetjament mediàtic que pateixen, per mitjà d'acusacions infundades o d'incitació a l’odi i a la intransigència”.

Etiquetas
stats